Thools Bierfestival

Datum: zaterdag, 13 oktober 2018

Tijd: De Meulvliet

Locatie: start om 14.00u en eindigt om 22.00u

Op de locatie van Meulvliet aan de Zoekweg 8 in Tholen komen meer dan tien brouwers van het kostelijke gerstenat hun producten aan de man brengen in deze proeverij. Inmiddels zijn alle voorbereidingen gedaan en zal as zaterdag 13 oktober het eerste Thools Bierfestival het levenslicht zien.

Er zullen brouwerijen uit zeeland, Brabant, Limburg en België aanwezig zijn. Elk zal ( een deel van ) zijn bieren zelf presenteren en ter proeve aan bieden. Brouwerijen die met recht microbrouwerijen genoemd mogen worden omdat ze uitsluitend met één persoon werken en een kleine productie maken zullen er zijn, maar ook brouwerijen die een stap verder zijn en al flinke grote batches per product maken.

Het festival start om 14.00u en eindigt om 22.00u. Op het programma staat om 15.00u bovendien een lezing over het zelf brouwen van bier door het Bergsche Bierbrouwersgilde. Leuk om te vermelden is verder dat de winnaar van de brouwwedstrijd voor Session IPA van Brand bier aanwezig is om zijn bier voor de bezoekers te tappen. Vermeldenswaardig is verder dat er om 16.oou een bierproeverij annex presentatie wordt gegeven door Gerard Velders van de stichting Pint. Dit is de stichting die zich al meer dan 25 jaar bezighoudt met de promotie van Speciaal bier. In deze proeverij/presentatie krijgen de bezoekers een kijkje in de wereld van het bier en worden voor hen vijf bieren ter proeving aangeboden.

Bierliefhebbers worden hartelijk welkom geheten.