Home "The Voice of Violin" in Oude Stadhuis Tholen

  “The Voice of Violin” in Oude Stadhuis Tholen

  404
  0
  Startdatum: maandag, 20 juli 2020
  Einddatum: zondag, 26 juli 2020
  Tijd: 00:00 - 00:00
  Zaterdagmiddag 25 juli zullen violiste Camilla van der Kooij en pianiste Josje Goudswaard in gangbaar klassiek kamermuziekensemble verband een minder gangbaar divers programma presenteren. Uitgenodigd door de Stichting Anthonie Keldermans Concerten spelen zij tijdens het Stadhuisconcert in Tholen het programma dat de intrigerende titel ” The Voice of Violin ” heeft meegekregen.

  De stem van de viool is door de eeuwen heen door vele componisten gebruikt om hun muziek te zingen. Bijvoorbeeld in kerkelijk verband (Erbarme Dich – J.S. Bach), in een vrolijk stukje kamermuziek (Allegro KV 305 – W.A. Mozart), in een opzwepende dans (Hongaarse dans no. 5- J.Brahms) en zelfs in spannende piratenfilms (Themes from Pirates of the Carribean” – John Williams)​​​        ​​​ 

  Violiste Camilla van der Kooij begon als vierjarige met vioollessen. 
  Op haar twaalfde werd ze toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar ze studeerde bij Hans Scheepers. Ze vervolgde haar opleiding aan het Conservatorium van Rotterdam, bij Vaclav Novak en Andras Czifra. Daarna studeerde zij Muziekproductie aan het conservatorium in Den Haag. Camilla won verschillende prijzen o.a. bij het Prinses Christina Concours en het Inter-Provinciaal Muziekconcours. Zij speelde live op radio 4 en soleerde in de serie Kamermuziek op de Zondagochtend van De Doelen in Rotterdam. Naast klassieke muziek heeft Camilla zich gespecialiseerd in improvisatie en popmuziek. Zo maakt zij strijkers-arrangementen en speelt zij viool op CDs van bekende Nederlandse artiesten, veelal met het Red Limo String Quartet, een gerenommeerd strijkkwartet met geheel eigen karakter, gespecialiseerd in popmuziek en improvisatie. Dit kwartet won verschillende prijzen en is geregeld te zien op radio en televisie.

  Pianiste Josje Goudswaard begon op vijfjarige leeftijd met het volgen van pianolessen. Zij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium o.a. bij Milla Baslawskaja en David Poliakin en zij studeerde af onder de bezielende leiding van Michael Davidson. Josje volgde verschillende masterclasses liedbegeleiding, onder andere bij Rudolf Jansen en Tan Crone. Als soliste en begeleidster trad zij op door heel Nederland. Zij volgde arrangeer- en compositielessen bij Willem van Merwijk en Nuno Torres Marques. Zij componeerde onder de internationale pseudoniem Donna Verdell al vele pianowerken welke, behalve in Nederland, ook worden uitgegeven in onder andere Duitsland, Engeland en Australië.

  Aanvang 15.30 uur. Vereiste reservering via e-mailadres dat is vermeld op www.keldermansconcerten.nl
  De toegang is gratis, bij de uitgang wordt een ruimhartige gift dankbaar in ontvangst genomen.
  Na het concert bespeelt Richard de Waardt het carillon van het Stadhuistorentje.