Home Tentoonstelling

  Tentoonstelling

  472
  0
  Fout: stel datum opnieuw in.
  Tijd: 00:00 - 00:00
  Locatie: Laban Deurloostraat 28, Scherpenisse

  In Kunstkamer Holland Huis te Scherpenisse zal op 7 maart om 15.00 u. de tentoonstelling ‘Door de jaren heen’ van Josien Molenaar uit Tholen worden geopend.

  Na het volgen van de kunstacademie, de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam (1968- 1973), legde Josien zich toe op de grafische kunsten, en wel het etsen. De omvangrijke serie prenten die daaruit voortkwam was in die tijd te zien tijdens verschillende exposities in
  kleine musea in Nederland en Noorwegen. Rond 1982 begon ze het schilderen met olieverf te onderzoeken. Aanvankelijk het Abstract expressionisme en wat later figuratief werk. Ze bleef geboeid door het beeld als taal en verhalen. Naast de schilderijen werkte ze in die periode ook aan illustraties. Hiervan is ook iets te zien tijdens deze tentoonstelling.

  Gaandeweg wilde Josien echter de verhalen loslaten en vanaf 2018 begon dan ook haar onderzoek naar abstract werk wat uitsluitend uit kleur en vorm bestaat zonder verwijzing naar de realiteit. ‘Door de jaren heen’ is een reis in beelden langs deze verschillende periodes in haar leven.

  De tentoonstelling loopt tot 25 april en is te bezoeken op zaterdag 4 april tussen 11.oo u. en 17.oo u. en tijdens openingsuren van de reguliere Kunstkamer activiteiten.

  Bezoekadres Laban Deurloostraat 28, Scherpenisse