Studieseminar met ds. Kees van Velzen in Tholen over

Datum: woensdag, 14 maart 2018

Tijd: Aanvang is om 20.00 uur

Locatie: De Wingerd, Nieuwe Pad 1 in Tholen

Agenda

“Uw volk is mijn volk en uw God is mijn God”

Op woensdag 14 maart is er op Tholen een studieavond met ds. Kees van Velzen, spreker voor de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Uw volk is mijn volk en uw God is mijn God. De bijeenkomst vindt plaats in De Wingerd, Nieuwe Pad 1 in Tholen. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Uw volk is mijn volk en uw God is mijn God
Het levensverhaal van Ruth is fascinerend en bijzonder geleid door de Here. Geen toevalligheid dat zij trouwt met een zoon van Naomi en met haar meegaat, terug naar Israël. Ook is het geen toeval dat Ruth langs de akker van Boaz voedsel zoekt. Het brengt een grote wending in haar leven en dat van haar schoonmoeder Naomi. Doordat Ruth trouwt met Boaz komt zij in de geslachtslijn van de Here Jezus en wordt zij een schakel is in Gods verlossingsplan met de mensheid. En het Israël van de dagen van Ruth is nog hetzelfde volk Israël van onze tijd.

Ds. Kees van Velzen zal hierover spreken dat Gods volk Israël nog steeds een grote en blijvende rol speelt in Gods heilsplan met de wereld. Ook het Nieuwe Testament getuigt daar van.

Achtergrond spreker
Ds. van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen en Lelystad. Hij is een veelgevraagd spreker en spreekt regelmatig voor Christenen voor Israël.