Stadhuisconcerten

Start datum: zondag, 14 juni 2020

Eind datum: zaterdag, 20 juni 2020

Tijd: 15.30 uur

Locatie: Ouden stadhuis van Tholen

Op zaterdagmiddag 20 juni om 15.30 uur zullen de traditionele Stadhuisconcerten die worden georganiseerd door de Stichting Anthonie Keldermans Concerten, met in achtneming van de RIVM voorschriften, starten.

Diversiteit
Hoewel er dit seizoen geen vocalisten deelnemen, zal de reeks worden uitgevoerd door instrumentalisten die trachten hun muziekinstrumenten te laten zingen met intense muzikaliteit. Eén van de 10 concerten draagt zelfs de titel: The voice of violin. Dit concert wordt gegeven op 25 juli door violiste Camilla van der Kooij en pianiste Josje Goudswaardt.

De diversiteit van de serie bestaat niet alleen uit verschillende instrumenten maar uit zich ook in de repertoirekeuze. Een tweede viool-piano duo zal o.a. de hoogromantische sonate van Edward Elgar uitvoeren. Eveneens zullen twee gitaristen zeer uiteenlopende programma’s uitvoeren: Jasper Iturrospe zal op de klassieke gitaar gloedvolle Zuid-Amerikaanse stukken spelen, terwijl Elly van Munster op een vroeg-Romantische gitaar stilistisch bijpassende muziek zal uitvoeren. Nog een tokkelinstrument staat op het programma: de harp wordt bespeeld door Minou Hendriksen-den Hals. Zij neemt u mee op een muzikale rondreis door Europa.

Tijdens het slotconcert op 22 augustus worden de snaren subtiel gestreken door het Viride Kwartet met strijkkwartetten van Haydn en Mendelssohn.

Muziekinstrumenten in het Oude Stadhuis
Uiteraard zullen ook de muziekinstrumenten die in het Oude Stadhuis aanwezig zijn, waaronder een aantal van museale importantie, in de serie Stadhuisconcerten worden opgenomen. Op 27 juni bespeelt Jan de Viet een viertal instrumenten: een virginaal, twee clavecimbels en het historische Hofmeyer secretaireorgel. In het programma: Een rondje Vlaanderen, wordt de muzikale beïnvloeding naar en door de zuidelijke Nederlanden belicht.

Uiteraard neemt de fraaie Julius Feurich-vleugel een prominente plaats in de serie in, zowel solistisch als in duo verband.
De concerten worden dan ook geopend met een bijzonder soloconcert door de jonge pianist Martin Oei. Van het concert dat in maart de première zou beleven in het Concertgebouw te Amsterdam speelt hij het tweede deel als werkelijke première in Tholen.

Voorschriften
De voorschriften van het RIVM betekenen dat in het Oude Stadhuis 18 zitplaatsen op 1,5 meter afstand staan opgesteld. Reserveren is verplicht en kan via het e-mailadres dat staat aangegeven op de website, eveneens info livestream en opname:
www.keldermansconcerten.nlkeldermansconcerten.nlwww.keldermansconcerten.nl