Home Stadhuisconcert Tholen met Chimaera Trio

  Stadhuisconcert Tholen met Chimaera Trio

  405
  0
  Datum: zaterdag, 13 november 2021
  Tijd: 00:00 - 00:00
  Locatie: Oude Stadhuis Tholen
  Agenda

  “Mit innigem Ausdruck” luidt de titel van het programma dat zaterdagavond 13 november wordt uitgevoerd door het jonge Chimaera Trio in het Oude Stadhuis van Tholen.

  In het tweede Avondconcert van dit seizoen dat de Stichting Anthonie Keldermans Concerten organiseert, wordt vnl. Duitse kamermuziek gespeeld van o.a. Robert Schumann, Felix Mendelssohn-Bartholdy en Johannes Brahms. Daarbij zal in de sfeervolle Vierschaar eveneens de uit 1908 daterende kleurrijke Feurich-vleugel worden benut.

  Het Chimaera Trio, dat wordt gevormd door klarinettiste Annemiek de Bruin, celliste Irene Kok, en pianist Laurens de Man, werd opgericht in 2012. Het trio profileert zich als ambassadeur van de interessante en ongebruikelijke combinatie van een blazer (klarinet), een strijker (cello) en een toetseninstrument (piano). De samensmelting van de klanken van deze drie totaal verschillende instrumenten zorgt voor een bijzonder kleurenpalet, waarmee het trio zich weet te onderscheiden.
  Door zich in beroemde klarinettrio’s (bijvoorbeeld Brahms, Beethoven) en onbekende originele werken te verdiepen, alsook zelf muziek te arrangeren, verbreedt dit trio het repertoire en daarmee de mogelijkheden van deze bezetting.
  Al snel na de oprichting was het Chimaera Trio te horen tijdens o.a. het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en won het prijzen bij het Tristan Keuris Kamermuziekconcours en het Storioni Concours. Dit succes legde de basis voor een langdurige samenwerking; sindsdien heeft het Chimaera Trio in zalen gespeeld als het Amsterdamse Concertgebouw en Muziekgebouw Eindhoven, en was het te horen bij verschillende festivals.
  In 2019 was het trio onderdeel van het talenttraject “AVROTROS Klassiek presenteert!”, hetgeen resulteerde in een cd-opname en meerdere media-optredens.
  Eerdere opnamen werden meermaals uitgezonden op Radio 4 en NTR Podium.

  Aanvang 20.15 uur

  Entree € 15,00

  Info www.keldermansconcerten.nl