Home Stadhuisconcert Bach en zoon in Tholen

  Stadhuisconcert Bach en zoon in Tholen

  391
  0
  Datum: zaterdag, 22 juni 2019
  Tijd: 00:00 - 00:00
  Locatie: Tholen

  Overgangsperiodes in de kunsten zijn een interessant fenomeen. De weg van Romantiek naar Impressionisme b.v. zowel in de schilderkunst als in de muziek.
  Ontwikkeling van muziekinstrumenten, elke overgang van de ene muzikale stijlperiode in de andere.

  Het laatstgenoemde is de leidraad voor het Stadhuisconcert op 22 juni in Tholen, georganiseerd door de Stichting Anthonie Keldermans Concerten. Klavecinist-organist Jan de Viet zal trachten een muzikaal beeld te schetsen van de ontwikkeling van de Barok naar de Empfindsamkeit en Sturm und Drang. Dit uiteraard aan de hand van de twee meest belangrijke representanten van genoemde stijlperioden: “vader” Johann Sebastian Bach, en “zoon” Carl Philipp Emanuel Bach.

  De toetsinstrumenten die worden bespeeld (zie foto) maken deel uit van collectie in het Oude Stadhuis. Het betreft een secretaire-orgel uit ca. 1835, vervaardigd door de Amsterdamse orgelmaker Thomas Hofmeijer, en een klavecimbel dat is gemaakt door Matthijs Mijnders te Zierikzee, als replica van de uit 1747 daterende Johannes Daniël Dulcken die zich bevindt in het museum Vleeschhuis te Antwerpen.

  Het concert wordt gevolgd door de carillonbespeling, die ditmaal wordt gegeven door Jan Bezuijen uit Ouddorp, waar de bezoekers in de Stadhuistuin naar kunnen luisteren.
  Aanvang van het concert is om 15.30 uur.

  Meer informatie is te vinden op www.keldermansconcerten.nl