Home Stadhuisconcert

  Stadhuisconcert

  391
  0
  Datum: zaterdag, 15 juni 2019
  Tijd: 00:00 - 00:00
  Locatie: Oude Stadhuis van Tholen

  Het Stadhuisconcert van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten in het Oude Stadhuis van Tholen zal op 15 juni in het teken staan van de klassieke gitaar.

  De in Antwerpen geboren jonge Vlaamse gitarist met de Baskische achternaam, Jasper Iturrospe, zal de invloeden van de klassieke gitaarmuziek op de traditionele muziek voor gitaar, en vice versa, ontsluieren. Hij doet dat met muziek van o.a. William Walton, Antonio Lauro en Astor Piazzolla, allen componisten die tot ver in onze eeuw leefden en zich in hun composities voor gitaar lieten beïnvloeden door traditionele muziek uit o.a. Spanje en Zuid-Amerika.

  Jasper Iturrospe studeerde gitaar aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Enno Voorhorst. Op 13 juni legt hij zijn Masterexamen af aan het Amsterdams Conservatorium na zijn studie bij Gabriel Bianco. Hij behaalde eerste prijzen bij het Belfius Classics Concours en het Antwerpen Gitaar Festival.
  Sinds de voorbije jaren staat hij regelmatig op diverse podia in vnl. Nederland en België met een eigen selectie aan gitaarmuziek. Naast zijn solo programma werkt hij met een aantal musici aan nieuwe projecten.

  Aanvang 15.30 uur.
  De gehele serie Stadhuisconcerten is te vinden op www.keldermansconcerten.nl