Stadhuisconcert

Datum: zaterdag, 11 juli 2020

Tijd: Aanvang 15.30 uur

Locatie: Oude Stadhuis in Tholen

Het Vlaamse viool-piano duo Fedra Coppens en Peter Verelst zal in het programma met de veelzeggende titel “Smachtende lyriek” een klankbeeld geven van de vioolkunst die in de periode van de Romantiek uitgroeide tot een uiterst expressieve presentatie van techniek en voordracht. De kamermuziek ontwikkelde in die zin tot welhaast orkestrale allure.
Het duo zal in werken van de Hongaar Ernö Dohnányi , de Pool Karol Szymanovsky en de Brit Edward Elgar deze ontwikkeling ten volle etaleren.

Fedra Coppens studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Zij behaalde haar Meesterdiploma met onderscheiding.
Kamermuziek uitvoeren is voor Fedra een muzikale uitlaatklep. De lijst met concerten en collega-musici met wie ze reeds concerteerde is lang. Sinds enkele jaren vormt zij een vast duo met de pianist Peter Verelst, met wie ze samen graag grasduint in de verborgen hoekjes van het repertoire. Zo trachten zij ten onrechte in vergetelheid geraakte componisten te rehabiliteren en hun werken naast die van de gevierde componisten een plaats te geven op het concertpodium.

Aanvang 15.30 uur. Voor de noodzakelijke reservering zie het e-mailadres op keldermansconcerten.nl
Toegang vrij, vrije gift na afloop.

Na het concert bespeelt gemeentelijk beiaardier Richard de Waardt het carillon van het Stadhuistorentje.