Home Stadhuisconcert

  Stadhuisconcert

  382
  0
  Datum: zaterdag, 27 juli 2019
  Tijd: 00:00 - 00:00
  Locatie: Oude stadhuis Tholen

  Het Stadhuisconcert van zaterdagmiddag 27 juli, georganiseerd door de Stichting Anthonie Keldermans Concerten, zal een inspirerend licht werpen op de Franse fluitcultuur.

  Fluitiste Maaike van der Heijdt en pianist Rien Balkende zetten in hun programma “La flûte Française” Philippe Gaubert centraal. Eveneens spelen zij werk van André Jolivet.
  Gaubert was een van de belangrijkste Franse musici in het begin van de 20e eeuw. Hij studeerde fluit en harmonieleer aan het conservatorium van Parijs. Met zijn leraar Paul Taffanel schreef hij de Méthode complète de Flûte.

  Hiermee werden zij de grondleggers van de Franse fluit school.

  Gaubert won in 1905 de Prix de Rome.
  Hij was als solofluitist verbonden aan de Parijse opera. Na de 1e wereldoorlog werd hij er dirigent. Hij dirigeerde ook het Orchestre de la Société des Concerts du Conservatoire, waarmee hij door Europa toerde. Hij kwam verschillende keren naar Amsterdam waar hij Wagner en Berlioz dirigeerde.
  Gaubert droeg de 1e sonate op aan zijn leraar en collega Paul Taffanel, de 2e sonate aan zijn leerling Marcel Moyse.

  Aansluitend bespeelt Hans van Heemst het carillon van het Stadhuistorentje waar de bezoekers in de rustige Stadhuistuin naar kunnen luisteren.
  Aanvang 15.30 uur.