Home Soep en film

  Soep en film

  404
  0
  Datum: woensdag, 12 februari 2020
  Tijd: 00:00 - 00:00
  Locatie: Kunstkamer Holland Huis, Laban Deurloostraat 28, Scherpenisse

  Film: “MIA MADRE”
  (regisseur : Nanni Moretti van “La stanza del figlio”, “Habemus papam “)

  “Mia madre” is een meesterlijke mix van humor en verdriet geworden, en met gemak Moretti’s beste film sinds het overrompelende La stanza del figlio uit 2001″ (bron: VPRO-cinema)
  “Fijngevoelige, hartverwarmende en serene familiekroniek. Verhelderende, poreuze cinema is het. Een verademing”! (bron: www.filmmagie.be)

  De film gaat over het leven van Margherita, een succesvolle regisseuse die onder hoogspanning komt te staan als haar moeder in het ziekenhuis wordt opgenomen. Ze zit midden in de draaiperiode van haar nieuwe film en heeft te maken met een pretentieuze Amerikaanse acteur; hij begrijpt haar regieaanwijzingen niet en vraagt op de set steeds de aandacht met zijn sterke verhalen. Met een ex-man, een opgroeiende dochter en de strubbelingen in een nieuwe relatie kan ze er niet veel meer bij hebben. Haar broer ( Nanni Moretti) die wel de nodige tijd aan het ziekbed kan doorbrengen, drukt Margherita met haar neus op de feiten: hun moeder zal niet lang meer leven. Dit besef dwingt Margetha stil te staan bij het leven dat ze leeft. Ze neemt haar moeder mee naar huis om deze laatste fase met haar door te kunnen brengen. Het afscheid van haar moeder wordt een verdrietige maar ook een waardevolle periode in haar leven.

  Datum:
  Woensdag 12 februari 2020
  Tijd:
  Soep 18.00 uur
  Film 19.00 uur

  Plaats
  Kunstkamer Holland Huis, Laban Deurloostraat 28, Scherpenisse
  Toegang
  Met soep vooraf: € 15,00, leden en donateurs € 12,50
  Alleen film: € 10,00, leden en donateurs € 7,50

  Aanmelden
  Uiterlijk 7 februari 2020 bij Adri Vroegop
  a.vroegop@planet.nl / 0166-66 28 73