Tentoonstelling Schilderijen Joelle Blonet-Peltenburg

Start datum: zaterdag, 10 maart 2018

Eind datum: zaterdag, 21 april 2018

Tijd: Tussen 13.00 en 17.00 uur

Locatie: Kunstkamer te Scherpenisse

Agenda

Van 10 maart tot 21 april stelt Joelle Blonet-Peltenburg haar werk tentoon in de Kunstkamer te Scherpenisse.

Joelle is geboren en getogen in Den Haag. Vanaf jonge leeftijd volgde zij verschillende tekencursussen. Op elfjarige leeftijd ging zij al, samen met haar tweelingzus, zaterdag’ s naar een tekencursus op de kunstacademie in Den Haag. Omdat zij toen werd afgewezen voor een opleiding aan de kunstacademie, bleef tekenen en schilderen een hobby. Zij verhuisde naar Oud-Beijerland en ging cursussen volgen aan de vrije academie in Rotterdam; expressionisme, model- en portrettekenen. Sinds 1997 woont zij in Stavenisse.

Haar voorkeur gaat uit naar het realistisch schilderen van stillevens met olieverf. De schilderijen moeten spannend zijn om naar te kijken qua compositie, kleur, lichtinval en details. Vooral in het schilderen van de details kan zij zich helemaal verliezen. Naast olieverf experimenteert zij ook met andere materialen zoals kleurrijke (abstracte) oliekrijtwerkjes, vrolijke fantasieën in acryl en zendalas met zwarte viltstift.
Zij heeft geëxposeerd in Oud-Beijerland, Amsterdam, Streekmuseum de Meestoof te Sint Annaland en heeft in 2003 en 2010 meegedaan met de Kunstroute Tholen.

Na de officiële opening, die op 10 maart om 15.00 zal plaatsvinden, is de tentoonstelling iedere zaterdagmiddag tussen 13.00 uur en 17.00 uur gratis te bezichtigen.