Samenzangavond voor Jasmijn in actie!

Datum: zaterdag, 17 november 2018

Tijd: Aanvang 19:30 uur

Locatie: Grote kerk van Tholen

Zaterdag 17 november 2018 hoopt de organisatie van de Thoolse Organisten dag een samenzangavond te houden. Dit in de grote kerk van Tholen, met beroepsorganist Minne Veldman (Urk). De opbrengst hier van gaat dit keer naar Jasmijn in actie (Prinses Beatrix Spierfonds/SMA de wereld uit). De avond start om 19:30 uur, deuren open 19u00.

Waarom Jasmijn in actie?
Een aantal jaar geleden is Marthyn Mol via de oom van Jasmijn in contact gekomen met “Jasmijn in actie” en het Prinses Beatrix Spierfonds. Hij helpt daar sindsdien zo vaak als mogelijk met o.a. de jaarlijkse boerderijfair. Gezien Marthyn zijn connecties in de orgelwereld werd het idee geopperd of er een samenzangavond mogelijk was. Marthyn zag hier wel mogelijkheid in.

Jasmijn
”Toen Jasmijn uit Ouddorp 10 maanden oud was, trok ze zich op aan de vensterbank. Maar omrollen, kruipen of lopen deed ze niet”, vertelt Krijnie, de moeder van Jasmijn (10). Jasmijn heeft de progressieve spierziekte SMA type II. En voor deze ziekte is nog geen medicijn beschikbaar.

Jasmijn in actie haalt geld op voor de campagne ‘SMA de wereld uit!’ van het Prinses Beatrix Spierfonds, wat volledig ten goede komt aan wetenschappelijk onderzoek naar SMA.