Home Pianist Martin Oei in Oude Stadhuis van Tholen

  Pianist Martin Oei in Oude Stadhuis van Tholen

  61
  0
  Datum: zaterdag, 9 juli 2022
  Tijd: 15:30 - 17:00
  Locatie: Oude Stadhuis Tholen
  Agenda

  In het door de Stichting Anthonie Keldermans Concerten georganiseerde Stadhuisconcert van zaterdagmiddag 9 juli zal de getalenteerde pianist Martin Oei werken van Chopin en Brahms uitvoeren.

  In het programma “Ballades op een Feurich, Duits en Frans” zal de permanent in de Vierschaar opgestelde historische Feurich-vleugel optimaal zijn gevarieerde klankrijkdom kunnen tonen. Dit vanwege het gegeven dat de pianobouwer Julius Feurich uit Leipzig het vak o.a. leerde bij de fa. Erard te Parijs, waardoor dit instrument zowel een Duits als een Frans karakter in zich verenigt.
  Martin Oei presenteert met zijn keuze voor de Duitse Johannes Brahms en de Franse Frédéric Chopin optimaal deze klankkleuren van de fraaie Feurich-vleugel.

  Martin Oei (1996) is een jonge pianist die zijn liefde voor pianomuziek wil delen met nieuwe doelgroepen.
  Daarom ontwikkelde hij in 2020 de voorstelling ‘Tom & Jerry in de Tuin der Lusten’ met bijzonder beeldmateriaal over het het leven van Franz Liszt. Hij kiest vaak voor de Romantiek: zijn lievelingscomponisten zijn Chopin, Liszt, Schubert en Rachmaninov. Hij speelt graag op historische instrumenten zoals fortepiano’s en Franse vleugels van het merk Erard.

  Oei begon op zijn negende met piano spelen, een jaar later nam de Young Musicians Academy van Fontys Conservatorium hem aan. Vanaf dat moment heeft vakdocente Jelena Bazova hem pianoles gegeven. In 2015 startte Oei bij Martyn van der Hoek (winnaar eerste Liszt concours) van het Utrechts Conservatorium, vervolgens kreeg hij les van Henri Kelder. Hij haalde in 2018 zijn Bachelor diploma en in 2020 zijn Master diploma, beide cum laude.
  Oei won vanaf zijn 12de diverse prijzen (o.a. Prinses Christina Concours, Jong Muziektalent Nederland, Young Pianist Foundation, Steinway & Sons International Pianocompetition)

  Van 2012 tot 2018 vormde Oei een duo met de 66 jaar oudere Daniel Wayenberg. Het duo startte met quatre mains composities en had veel succes met pianoconcerten uit de Romantiek (Rachmaninov, Liszt en Chopin)
  Op zijn vierde cd (2016) speelt Oei samen met Daniel Wayenberg op twee originele Erard vleugels uit de 19de eeuw: ‘Chopin a deux’. Deze cd bevatte beide pianoconcerten van Chopin in de originele uitvoering voor twee vleugels en kreeg lovende recensies in de Volkskrant, NRC, Nederlands Dagblad, Trouw en muziektijdschrift Luister.

  Aanvang: 15.30 uur
  Toegang: vrije gift
  Info: www.keldermansconcerten.nl