Home Pianist Daan Oostdam in Stadhuisconcert Tholen

  Pianist Daan Oostdam in Stadhuisconcert Tholen

  33
  0
  Datum: zaterdag, 30 juli 2022
  Tijd: 15:30 - 17:30
  Locatie: Oude stadhuis Tholen
  Agenda

  De Stichting Anthonie Keldermans Concerten heeft voor het Stadhuisconcert van zaterdagmiddag 30 juli de jonge getalenteerde pianist Daan Oostdam uitgenodigd.
  In zijn programma “Contrasten” zet hij de Duitse Robert Schumann tegenover de Russen Nicolai Medtner en Sergei Rachmaninov.
  Van Schumann speelt hij de cyclus Kreisleriana.

  Daan Oostdam (1997) is 25 jaar en is op zijn zesde begonnen met pianospelen. Op muziekschool De Leeuwenkuil in Deventer waren zijn docenten achtereenvolgens Rita Boshart, Ignas Heuvelink en Mark van Hoof. Op zijn dertiende nam hij deel aan het Prinses Christina Concours en behaalde een Diplome d’Honneur met werken van Debussy. Hij nam twee jaar deel aan het Jong-talentenprogramma bij het ArtEZ conservatorium in Zwolle en kreeg les van Sepp Grotenhuis. Op de concoursen van dit Jong-talentenprogramma won hij met zijn ensembles twee keer de eerste prijs.

  In 2013 nam hij samen met zijn zus Julia op dwarsfluit deel aan het concours Prix Dominique, waar ze de tweede prijs, de publieksprijs en de talentprijs wonnen. Het jaar daarna won hij hier met zijn soloprogramma de publieksprijs met werken van Rachmaninoff, Chopin en Pierné.

  In 2014 deed hij met succes auditie voor de vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. De vooropleiding combineerde hij met zijn examenjaar op het gymnasium. In 2015 is hij begonnen aan zijn bacheloropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij studeert bij Frank Peters.

  Hij heeft twee jaar deelgenomen aan masterclasses op het Francigena International Arts Festival in Italië. In maart 2018 en 2019 nam hij deel aan het internationaal festival voor jong talent op Schiermonnikoog met masterclasses van Jan Wijn. De afgelopen twee zomers speelde hij in de “Internationaler Musiksommer Campus Cleve” met masterclasses van verschillende docenten, en solorecitals in Duitsland en Nederland.

  Aanvang: 15.30 uur
  Toegang: vrije gift