Home Orgelconcert Martin Mans voor Kerk in Actie in de Hervormde kerk Tholen

  Orgelconcert Martin Mans voor Kerk in Actie in de Hervormde kerk Tholen

  395
  0
  Datum: woensdag, 6 april 2022
  Tijd: 20:00 - 22:00
  Locatie: Hervormde Kerk, Kerkplein 1, Tholen
  Agenda

  In de serie THE PASSION 40DAAGSE ‘Samen in actie voor Oekraïne’

  Op woensdag 6 april 2022 om 20.00 uur geeft Martin Mans een orgel- en samenzangconcert in de Hervormde Kerk in Tholen. Het concert maakt deel uit van een paasserie voor de Stichting Kerk in Actie. Het project dat centraal staat is ‘Samen in actie voor Oekraïne. Er is een collecte voor deze doelgroep waarvan gezinnen van elkaar zijn gescheiden door de vreselijke oorlog. Ruim twee miljoen mensen zijn op de vlucht en zij leven in angst en onzekerheid. Kerk in Actie biedt hulp in de vorm van voedselpakketten, overlevingspakketten en medicijnen.
  Martin heeft een orgelprogramma samengesteld met de mooiste passie- en paasliederen zoals: ‘’t Is middernacht en in de hof, Als ik in gedachten sta, O hoofd, bedekt met wonden en Op die heuvel daarginds.’ Het is een gevarieerd programma met geliefde improvisaties die de orgelliefhebber zeker zullen aanspreken. Aansluitend is bij enkele improvisaties samenzang.

  Locatie: Hervormde Kerk, Kerkplein 1, Tholen
  Aanvang 20.00 uur
  Deuren open 19.30 uur
  Toegang € 10,=
  Reserveren kan op www.martinmans.nl of op www.zingenindekerk/passion40daagse .

  Achtergrond organist Martin Mans (1965)
  De bekende organist Martin Mans heeft zijn naamsbekendheid onder andere te danken aan zijn improvisaties op orgel. Daarvan brengt hij een groot aantal ten gehore op het monumentale orgel in de Hervormde Kerk in Tholen. Gedurende zijn loopbaan heeft hij vele creaties van zijn eigen hand op geluidsdrager gezet. De laatste twee jaar heeft hij veel online concerten gegeven die nog steeds te beluisteren zijn op YouTube. Luisteraars kunnen zicht kosteloos abonneren op zijn kanaal en genieten van een wekelijks terugkerend programma waarbij Martin het orgel bespeelt en de luisteraar regelmatig van de nodige informatie voorziet.