Optreden pianist Martin Oei

Datum: zaterdag, 23 juni 2018

Tijd: Aanvang: 15.30 uur

Locatie: Oude Stadhuis in Tholen

Op zaterdagmiddag 23 juni zal in de serie Stadhuisconcerten in Tholen de jonge pianist Martin Oei optreden.

Op uitnodiging van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten zal hij het programma “de Russische ziel” uitvoeren. Martin Oei, die onlangs als student van Martyn van den Hoek zijn bachelor examen aan het Utrechts Conservatorium afrondde met een 9,5 als eindcijfer, speelt delen uit de Jaargetijden van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, en Préludes van Anatoli Liadov en Sergej Rachmaninov. Als slotstuk speelt hij delen uit de technisch zeer uitdagende en uiterst dansante Suite Petroushka van Igor Stravinsky. Bij dit concert wordt de vleugel in de hal van het Oude Stadhuis bespeeld, een fraai instrument daterend uit 1908 en gebouwd door Feurich te Leipzig.

Het concert begint om 15.30 uur. Aansluitend bespeelt gemeentelijk beiaardier Gerard de Waardt het carillon van het Stadhuistorentje waar de concertbezoekers in de Stadhuistuin meteen aangeboden drankje naar kunnen luisteren.

Martin Oei won diverse prijzen o.a. bij het Prinses Christina Concours, het Steinway’s Young Pianist Foundation en Jong Muziektalent Nederland. Hij treedt veelvuldig op, zowel in solo recitals als in duovorm met de befaamde pianist Daniël Wayenberg.

Op 10 november dit jaar zullen zij eveneens in het Oude Stadhuis van Tholen optreden, eveneens voor de Stichting Anthonie Keldermans Concerten, maar dan tijdens een Avondconcert.
Op 30 juni zullen klarinettiste Evelien de Vries en pianist Rien Balkenende optreden met het programma “De virtuoze klarinet” waarin o.a. een Duo van Carl Maria von Weber is opgenomen.

De gehele serie Stadhuisconcerten is te vinden op www.keldermansconcerten.nl