Optreden jonge Kamermuziek Ensemble Nederland

Datum: zaterdag, 21 april 2018

Tijd: Aanvang 20.15 uur

Locatie: Oude Stadhuis in Tholen

In het Oude Stadhuis in Tholen zal op zaterdag 21 april het jonge Kamermuziek Ensemble Nederland optreden.
In de serie Avondconcerten van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten (www.keldermansconcerten.nl) zal het ensemble spelen in de bijzondere bezetting klarinet, viool, cello en harp.

Initiatiefneemster tot de oprichting klarinettiste Marieke Vos:

“Dit ensemble is ontstaan uit nieuwsgierigheid naar de mogelijkheden van onze instrumenten in deze samenstelling. Door juist ‘het ongebruikelijke’ aan te gaan open je deuren en ontstaan er de mooiste dingen”. Een flexibel ensemble met een vaste kern.

K.E.N. speelt van duo tot kamerorkest, daarbij betrekken zij collega musici voor de grotere bezettingen.
Inmiddels is Kamermuziek Ensemble Nederland een veelgevraagd ensemble in binnen- en buitenland.
Daarnaast is Ab Nieuwdorp, presentator van ‘De Klassieken’ op radio 4, artistiek adviseur van het ensemble.

Uit de samenwerking met deze musici en Ab Nieuwdorp komen verschillende interessante producties voort, waarvan de muzikale novelle ‘Hartenpijn & Zielenvreugd’ een succesvolle première beleefde op het NPO Radio 4 Hart en Ziel Festival in Tivoli Vredenburg Utrecht. In de zomer van 2015 maakte het ensemble een tour door Frankrijk in samenwerking met componist Carlos Micháns. Kamermuziek Ensemble Nederland heeft als doelstelling om op een hoog niveau kamermuziek op een toegankelijke manier te brengen, een goede mix van bekend en minder bekend repertoire. Ook het creëren van nieuwe concepten en voorstellingen is een belangrijk aspect van hun identiteit. Ab Nieuwdorp verbindt de muziek met de musici en het publiek en laat daarbij ruimte over voor interactie.

In de zowel visueel als akoestisch fraaie hal van het 15e eeuwse Thoolse voormalig Stadhuis spelen klarinettiste Marieke Vos, violist Koen Stapert, cellist Douw Fonda en harpiste Annemieke IJzerman een gevarieerd programma waarbij gezien de bezetting logischerwijze het arrangement een belangrijke rol speelt. Er zullen composities klinken van o.a. Dmitri Shostakovich, Max Bruch, Antonin Dvořák en Maurice Ravel. Van laatstgenoemde speelt het ensemble delen uit de cyclus “Ma Mère l’Oye”. Besloten wordt met “Oblivion” van de Argentijnse tango componist Astor Piazzolla.

Aanvang 20.15 uur. Kaarten kunnen worden gereserveerd op info@keldermansconcerten.nl