Home Optreden Izhar Elias

  Optreden Izhar Elias

  388
  0
  Datum: zaterdag, 15 februari 2020
  Tijd: 00:00 - 00:00
  Locatie: voormalig stadhuis van Tholen

  Izhar Elias, één van de bekendste en meest veelzijdige gitaristen van Nederland, geeft zaterdag 15 februari een recital in het kader van de serie Avondconcerten van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten. Hij speelt in de prachtige Vierschaar van het uit 1460 daterende voormalig stadhuis van Tholen het programma “Gitaar door de eeuwen heen”.

  In dit programma maakt u kennis met enkele topstukken uit de geschiedenis van de klassieke gitaar.
  Izhar Elias laat vier bijzondere gitaren horen: de renaissance gitaar, barokgitaar, vroeg romantische gitaar en de Spaanse klassieke gitaar. Iedere gitaar en stijl heeft weer heel eigen bijzondere verhalen. Zo speelde de Italiaanse barokgitarist Francesco Corbetta voor de Zonnekoning Lodewijk de XIV, en bewerkte gitaarvirtuoos Mauro Giuliani bijna de gehele opera Semiramide van Rossini voor 1 enkele gitaar. Geniet u van de hemelse klanken van het piepkleine Renaissance gitaartje en van de temperamentvolle Spaanse klassiekers.

  Izhar Elias is winnaar van de Nederlandse Muziekprijs, als allereerste gitarist in de geschiedenis van de prijs. De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste staatsonderscheiding die aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, kan worden uitgereikt.

  Aanvang is om 20.15 uur.
  Reservering zie www.keldermansconcerten.nl