Opruimactie

Datum: zaterdag, 14 maart 2020

Zaterdag 14 maart, tijdens NLdoet, wordt weer een opruimactie georganiseerd langs de oevers van de Ooster- en Westerschelde. In de gemeente Tholen zijn drie locaties waar vrijwilligers aan de slag kunnen om de Oosterschelde weer een stukje schoner te maken.

Locaties
Op onderstaande locaties in de gemeente Tholen worden van 10.00 tot 12.00 uur de handen uit de mouwen gestoken door vrijwilligers. Op iedere locatie is een coördinator aanwezig.

Tholen:
verzamelen bij het strandje aan de Bergse Diepsluis
Sint-Maartensdijk:
verzamelen bij Familie Mol, buitendijk Heideweg
Sint Philipsland en Anna Jacobapolder:
verzamelen bij het Veerhuis, Rijksweg 5.

Aanmelden:
Trommel vrienden en familie op, doe laarzen aan, neem handschoenen mee en help de troep langs de Oosterschelde te verminderen. Vooraf aanmelden kan via www.nldoet.nl:

Aanmelden voor locatie Tholen;
Aanmelden voor locatie Sint-Maartensdijk;
Aanmelden voor locatie Sint Philipsland.

De aanmelding wordt doorgestuurd naar de coördinator van de gekozen locatie.

Unieke getijdengebieden
De Ooster- en Westerschelde zijn unieke getijdengebieden in Nederland. Door de voortdurende beweging van eb en vloed blijft tijdens laagwater vaak plastic en andere troep liggen langs de oevers. Voor veel dieren en vogels zijn die drooggevallen gebieden van groot belang voor hun voedselvoorziening, maar zij zien vaak het verschil niet tussen iets eetbaars of afval. Daarom zijn schone oevers belangrijk. In heel Zeeland werken de Zeeuwse gemeenten samen met DOW, HZL, Hoge school Zeeland, Havenbedrijf Antwerpen, Natuurmonumenten, Nationaal Park Oosterschelde, de Zeeuwse NMEcentra en Rijkswaterstaat samen om de Ooster- en Westerschelde weer een stukje schoner te maken tijdens de opruimactie op 14 maart.

Meer informatie
Meer informatie over andere opruimlocaties in Zeeland is te vinden via www.schoonzeeland.nl.
Aanmelden als Supporter van Schoon kan via www.supportervanschoon.nl.