Home Open Monumentendag in Oude Stadhuis Tholen

  Open Monumentendag in Oude Stadhuis Tholen

  389
  0
  Datum: zaterdag, 11 september 2021
  Tijd: 00:00 - 00:00
  Agenda

  “Mijn monument is jouw monument”. Dat is op zaterdag 11 september van dit jaar het thema van de landelijke Open Monumentendag.

  De Stichting Anthonie Keldermans Concerten wil eveneens passend bijdragen aan de verwezenlijking van dit positieve thema, in het fraaie 15e eeuwse Gotische Oude Stadhuis van Tholen.

  Deze stichting, die zich heeft genoemd naar de architect van het voormalig stadhuis, zet de deuren wijd open om de bezoekers deelgenoot te maken van meerdere culturele belevingen.
  Naast de kennismaking met de architectuur van het bouwwerk en de historie van Tholen, worden traditioneel de aanwezige monumentale muziekinstrumenten, en kopieën daarvan, vanaf 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur muziekhistorisch toegelicht en bespeeld door musicus Jan de Viet.

  Het carillon van het Stadhuistorentje wordt tussen 12.00 uur en 13.00 uur bespeeld door beiaardier Gerard de Waardt.
  Om 15.30 uur vindt het slotconcert plaats van de eveneens jaarlijkse reeks Stadhuisconcerten van genoemde stichting. Daarbij zal mezzo-sopraan Willy Nap in het programma “Let it go..!” Amerikaans repertoire ten gehore brengen, waaronder delen uit “My fair Lady” en “The Sound of Music”. Pianist Peter Verhoogt begeleidt haar hierbij op de historische Feurich-vleugel in de Vierschaar van het Oude Stadhuis.
  Vereiste reservering Stadhuisconcert via jan.de.viet@gmail.com

  Het reguliere concertseizoen van zes Avondconcerten 2021-2022 van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten start op 9 oktober.
  De gerenommeerde gitaristen Izhar Elias en Fernando Cordes bespelen dan naast hedendaagse, eveneens historische vroeg-19e eeuwse gitaren, in muziek van o.a. Franz Schubert.
  Info: www.keldermansconcerten.nl