OPEN atelierroute Tholen en St. Philipsland

Start datum: zaterdag, 4 augustus 2018

Eind datum: woensdag, 29 augustus 2018

Kunstkamer Holland Huis toont werk van 3 kunstenaars tijdens OPEN atelierroute.

Op Tholen, om precies te zijn in Scherpenisse, bevindt zich Kunstkamer Holland Huis. U bent er welkom tijdens de OPEN Atelierroute van Cultuurplein Tholen op zaterdag 4 augustus a.s. Het samengaan van beeldende kunst en bewegingskunst is er te zien, evenals textielkunst van Liesbeth Romeijn en installatiekunst van beeldend kunstenaar Henk Nuijten.
Op heel Tholen en St. Philipsland stellen kunstenaars hun galeries en ateliers open voor het publiek tijdens deze eennalaatste OPEN Atelierroute van 2018.

Kunstkamer in Scherpenisse
Kunstkamer Holland Huis huisvest de ateliers van bewegingskunstenaar Martin Hoevenaars en van textielkunstenares Liesbeth Romeijn. Beeldend kunstenaar Willemien van Dijke verzorgt er cursussen en workshops. Hoevenaars en Van Dijke creëren performances waarbij beeldende kunst en bewegingskunst met elkaar versmelten. Het werk van Hoevenaars kenmerkt zich door hergebruik van materialen. Afvalhout bijvoorbeeld, aangespoeld door de Oosterschelde, gebruikt hij als ondergrond voor zijn schilderijen. Het Thoolse landschap is voor hem een belangrijke inspiratiebron.
Liesbeth Romeijn combineert in haar werk verschillende textielsoorten – waaronder vilt – en handwerktechnieken tot werk met een eigen gezicht. Voor haar is samenwerking met andere kunstenaars heel belangrijk omdat er dan vaak interessante en verrassende resultaten ontstaan. Zij geeft ook workshops in Kunstkamer Holland Huis.
Werk van Hoevenaars en Romeijn is ook te zien in ‘de Salon van Tholen’ tijdens openingstijden van het gemeentehuis.

Op de fiets
In het deel van Sint-Maartensdijk dat het predicaat ‘beschermd stadsgezicht’ mag dragen, heeft Puck Meijer haar atelier. Ook zij schildert voornamelijk het Thoolse landschap, het omringende water en de tuinen in de buurt. Jarenlang fietste zij over het eiland om ter plekke te schilderen wat haar boeide. Door dit ‘en plein air’ schilderen heeft ze goed leren kijken naar de natuur: welke kleuren zie je als de zon volop schijnt op je onderwerp en welke als dat zich juist in de schaduw bevindt. Wat zie je weerspiegelen in het water en wat niet, hoe bewegen bomen in de wind? Daarna volgt de zoektocht naar de manier waarop je kunt schilderen wat je hebt gezien.
Het schilderen in de open lucht beperkte haar echter in het formaat doek – wat past in de fietstas? – en in het soort verf: acrylverf. De fietstochten zijn gebleven, maar zij schildert nu alleen nog in haar atelier: met olieverf op grotere doeken. Twee voorbeelden daarvan zijn te zien in ‘de Salon van Tholen’.

Welke ateliers en waar?
Op de gratis routekaarten vindt u de adressen van de 19 deelnemende ateliers. De kaarten zijn verkrijgbaar bij de deelnemers, het gemeentehuis, campings en horecagelegenheden.
Voor meer informatie kijk op cultuurpleintholen.nl en op de facebookpagina van Cultuurplein Tholen. De ateliers zijn te herkennen aan de grijs/gele ‘OPEN atelierroute’-vlaggen. U bent welkom van 11.00 uur tot 16.30 uur.

De Salon van Tholen is nog te bezoeken tot en met 29 augustus in het atrium van het gemeentehuis Tholen, Hof van Tholen 2, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis en op zaterdagen van 9u tot 12u.

Klik hier voor de routekaart.
Let OP!! Dit is een PDF bestand om dit te kunnen openen heeft u een programma nodig zoals bijvoorbeeld Adobe Reader.