OPEN Atelierroute

Datum: zaterdag, 7 september 2019

Zaterdag 7 september is de laatste OPEN Atelierroute van dit seizoen. Kunstenaars verspreid over Tholen openen hun ateliers voor het publiek. Naast landschappen en portretten is er ook abstract werk te bewonderen van onder meer Josje Verton en MAWIHODI.

Josje Verton (www.josjeverton.nl) laat zich voor haar schilderijen inspireren door de steeds wisselende kleuren van de lucht en het water, van de schorren en slikken, de dijken en het tij; ofwel, het gebied waar ze middenin woont. Josje schildert volgens de principes van Vedic Art en is ook docent in deze methode waarbij kort gezegd het proces van creatie van binnenuit ontstaat. Het werk van Josje is te zien samen met glaskunst van Mieke van Alphen, Tolweg 5 te Poortvliet, waar donderdagavond 19 september een glascursus gegeven zal worden (www.miekevanalphen.nl).

MAWIHODI (www.mawihodi.nl) bestaat uit fysiek performer Martin Hoevenaars en beeldend kunstenaar Willemien van Dijke. In hun werk zoeken zij naar een versmelting van hun beider disciplines: beweging en beeld. Speciaal voor deze zaterdag brengen zij in de Kunstkamer te Scherpenisse een drietal performances (13:30u-14:30u-15:30u), uitmondend in een tentoonstelling van het ontstane werk ter plaatse. U bent van harte uitgenodigd om bij een van deze performances aanwezig te zijn en uiteraard ook om alle andere deelnemende kunstenaars een bezoekje te brengen.

Op www.cultuurpleintholen.nl kunt u informatie vinden over alle deelnemende kunstenaars.