Home Nu ik nog Leef: Stavoord6 brengt inspirerend toneelstuk op 24 maart

  Nu ik nog Leef: Stavoord6 brengt inspirerend toneelstuk op 24 maart

  39
  0
  Datum: zaterdag, 24 maart 2018
  Locatie: De Vossenkuil in Oud-Vossemeer
  Agenda

  Op 23 en 24 maart a.s. brengt Stichting Stavoord6 uit Tholen het toneelstuk “Nu ik nog leef”.  Het door regisseur Jan Koning geschreven stuk geeft een inkijkje in het toekomstige Stavoord6 huis waarvoor de stichting al enige tijd actie voert. Actie voeren voor dit doel is moeilijker dan bijvoorbeeld actie voeren voor de bestrijding van ziektes zoals kanker of ALS. En toch is het Stavoord6huis straks óók belangrijk voor de mensen die aan dit type vreselijke ziektes lijden. En dat wil Stavoord6 de mensen met dit toneelstuk laten zien.

  Een voor de gelegenheid samengestelde groep van vijf actrices speelt een groep vriendinnen die enige dagen in het Stavoord6 huis mogen doorbrengen. Eén van hen is ongeneeslijk ziek, maar probeert nog volop van het leven te genieten. Bijvoorbeeld door een korte vakantie met haar beste vriendinnen in dit vakantiehuis. Samen halen zij vele herinneringen op, waarbij het hoge “o ja” en “weet je nog” gehalte aanleiding is voor veel vrolijke momenten. En daarnaast is er ook af en toe ruimte voor een serieus gesprek, net als in het normale leven. Het verblijf in het Stavoord6 huis wordt een mooie herinnering op zichzelf. En dat is precies wat Stavoord6 met de realisatie van het huis beoogd. Geef mensen die uitzichtloos ziek zijn gewoon nog een paar mooie momenten. Zij hebben het al zwaar genoeg.

  Het toneelstuk “Nu ik nog leef” is geen zwaar drama, al wordt het onderwerp van ongeneeslijk ziek zijn niet vermeden. Mensen die in zo’n situatie zitten en hun omgeving zullen zeker situaties herkennen. Maar regisseur Jan Koning hoopt met het stuk ook te laten zien wat gezamenlijke positiviteit kan doen. En dat lachen gezond is weten we allemaal, dus dat gebeurt ook in het Stavoord6 huis.

  Het weekend na de voorstellingen organiseert Stavoord6 voor de allerlaatste keer “Het Glazen Ei” als afronding van de acties ter realisatie van het Stavoord6 huis. Daarin hoopt de stichting de laatste benodigde middelen op te halen die nog nodig zijn om met de bouw ervan te kunnen starten. Uiteraard komt de opbrengst van dit toneelstuk volledig ten goede aan dit doel.

  “Nu ik nog leef”  wordt gespeeld op 23 maart in de Wellevaete in Sint-Annaland en op 24 maart in De Vossenkuil in Oud-Vossemeer. Aanvang 20.00 uur. Einde ca 21.30. Geen pauze.

  Spel: Caroline Geluk; Anita Goedegebuure; Annejo de Keijzer; Jacoline de Reus en Rachella Zwagemaker. Kaarten ad € 7,50 zijn verkrijgbaar via www.stavoord6.nl en bij Kapsalon Hairr – Tholen;  Boekhandel Dieleman – Tholen;  Boekhandel Heijboer – Sint-Annaland;  Spar van Wijnen – Oud-Vossemeer