Nazomertocht

Datum: zaterdag, 8 september 2018

Tijd: Vanaf 8:30 uur

Locatie: Gemeenschapshuis Haestinge aan de Sportlaan in Sint Maartensdijk

Wandelsportvereniging Oosterscheldestappers organiseert voor de 9e keer de nazomertocht op zaterdag 8 september. De vakantie en de zomer is bijna weer voorbij het wordt weer tijd om te gaan bewegen een nieuw wandelseizoen komt eraan.

Iedereen, wel of geen lid van een wandelclub, die eens lekker sportief bezig wilt zijn en wilt wandelen kan terecht bij WSV Oosterscheldestappers op zaterdag 8 september. De routes liggen langs of zijn in de nabijheid van het Nationaal Park Oosterschelde en gaan over (zee) dijken met prachtige vergezichten zowel binnen als buitendijks. Afhankelijk van de gekozen afstand gaan de routes verder door de Thoolse dorpen Sint Maartensdijk, Scherpenisse en Poortvliet.

Voor wandelaars die nog geen lid zijn van een wandelvereniging is dit een unieke gelegenheid om eens kennis te maken met wat WSV Oosterscheldestappers te bieden heeft. In de promotiestand op het startbureau kan men alle informatie krijgen over het wandelen en in het bijzonder de wandelsport.
De start en finish locatie is in het sport en gemeenschapshuis Haestinge aan de Sportlaan in Sint Maartensdijk en deze is geopend vanaf 7:00 tot 17:00 uur. Parkeerruimte is er voldoende op de terreinen van Weggemans profielbeplating of verhuurbedrijf Schot aan de Sportlaan.
Volg hiervoor de gele marsborden of de parkeerborden.

De te wandelen afstanden zijn 5-10-15-20-30 of 40 kilometer. De langere afstanden(40-30-20) kunnen starten vanaf 7:30 uur tot uiterlijk respectievelijk 9:00-10:00-11:00 uur terwijl de kortere afstanden (15-10-5) vanaf 8:30 uur van start kunnen gaan tot uiterlijk respectievelijk 12:00-13:00-14:00 uur. Alle routes worden met pijlen aangegeven en aan de start wordt er ook nog een routebeschrijving meegegeven. Er wordt gewandeld over grotendeels verharde wegen en paden maar ook over bospaden in de natuurgebieden. De routes zijn tevens geschikt voor Nordic Walkers en honden mogen ook mee mits aangelijnd.

Onderweg kunt U bij de diverse rust en controle plaatsen terecht voor een broodje, soep of een drankje met aanwezigheid van een toilet. Gediplomeerde EHBO’ers zijn op alle routes aanwezig en verkeersregelaars zorgen er voor dat U veilig de weg over kan steken.
De rust en controle plaatsen zijn er met tussenpozen van ongeveer 7 tot 9 kilometer.

Voor meer informatie kunt U terecht op de website www.oosterscheldestappers.nl. De organisatie van deze nazomertocht staat onder auspiciën van de KWBN wandelbond Nederland.
Kom op zaterdag 8 september naar Sint Maartensdijk en wandel gezellig met ons mee. De volgende wandeltocht is de Snerttocht op zaterdag 8 december