Home Nazomertocht

  Nazomertocht

  395
  0
  Datum: zaterdag, 7 september 2019
  Tijd: 00:00 - 00:00
  Locatie: sport en gemeenschapshuis Haestinge aan de Sportlaan in Sint Maartensdijk

  Wandelsportvereniging Oosterscheldestappers organiseert voor de 10e keer de nazomertocht op zaterdag 7 september. De vakantie en de zomer is bijna weer voorbij het wordt weer tijd om te gaan bewegen een nieuw wandelseizoen komt eraan.

  Iedereen wel of geen lid van een wandelclub geoefend of niet jong of oud die eens lekker sportief bezig wilt zijn en wilt wandelen kan terecht bij WSV Oosterscheldestappers op zaterdag 7 september.

  De routes liggen langs of zijn in de nabijheid van het Nationaal Park Oosterschelde en gaan over(zee) dijken met prachtige vergezichten zowel binnen als buitendijks. Afhankelijk van de gekozen afstand gaan de routes verder door de Thoolse dorpen Sint Maartensdijk, Sint Annaland en Stavenisse. Voor wandelaars die nog geen lid zijn van een wandelvereniging is dit een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met wat WSV Oosterscheldestappers te bieden heeft.

  Parkeerruimte is er voldoende op de terreinen van Weggemans profielbeplating of verhuurbedrijf Schot aan de Sportlaan. Volg hiervoor de gele borden of de parkeerborden.

  De te wandelen afstanden zijn 5-10-15-20-30 of 40 kilometer.

  De langere afstanden(40-30-20) kunnen starten vanaf 7:30 uur tot uiterlijk respectievelijk 9:00-10:00-11:00 uur terwijl de kortere afstanden(15-10-5) vanaf 8:30 van start kunnen gaan tot respectievelijk 12:00-13:00-14:00 uur. Alle routes worden met pijlen aangegeven en aan de start wordt er ook nog een routebeschrijving meegegeven.

  Er wordt gewandeld over grotendeels verharde wegen en paden maar ook over bospaden in de natuurgebieden.
  De routes zijn tevens geschikt voor Nordic Walkers en honden mogen ook mee mits aangelijnd.

  Onderweg kunt U bij de diverse rust en controle plaatsen terecht voor een broodje, soep of een drankje en toiletten zijn er ook aanwezig. Gediplomeerde EHBO’ers zijn op alle routes aanwezig en verkeersregelaars zorgen ervoor dat U veilig de weg over kan steken.

  De rust en controleplaatsen zijn er met tussenpozen van ongeveer 7 tot 9 kilometer.
  De start en finish locatie is in het sport en gemeenschapshuis Haestinge aan de Sportlaan in Sint Maartensdijk en deze is geopend van 7:00 uur tot 17:00 uur

  Voor meer informatie kunt U terecht op www.oosterscheldestappers .nl.