Nationale Molendag

Datum: zaterdag, 12 mei 2018

Tijd: tussen 11.00 en 16.00 uur

Locatie: Hikseweg in Oud-Vossemeer

‘Ontmoet de molenaar’. Dat is dit jaar het thema van de Nationale Molendag. Ook op Tholen en Sint Philipsland is een aantal molens deze dag te bezoeken. Op Molen De Jager aan de Hikseweg in Oud-Vossemeer worden zaterdag 12 mei tussen 11.00 en 16.00 uur weer pannenkoeken gebakken van meel dat door de molen is gemalen.

Ook is het de laatste dag dat de molenwinkel in De Jager open zal zijn. Door ruimtegebrek in de molen en de eigendomssituatie rond de molen is het steeds moeilijker geworden om er een ambachtelijk molenaarsbedrijf te exploiteren. Molenaar Corneel Droogers blijft De Jager nog gebruiken om er bloem te maken maar de overige activiteiten worden verplaatst naar de Sint Antoniusmolen in Halsteren. De bakproducten van de molen zijn daar verkrijgbaar maar ook op de vaste verkooppunten op het eiland Tholen.

De Nationale Molendag is bedoeld om het publiek kennis de laten maken met de molen maar ook om mensen enthousiast te maken voor het molenaarsvak. Als er geen nieuwe aanwas bijkomt zal er over een paar jaar een tekort zijn aan vrijwillige molenaars waardoor ook een aantal Thoolse molens stil zal komen te staan.

Meer informatie over de molendagen is te vinden op www.molens.nl