Minne Veldman in Grote Kerk Tholen

Datum: zaterdag, 7 april 2018

Tijd: Vanaf 19.30 uur

Locatie: Grote Kerk van Tholen

Op zaterdag 7 april 2018 geeft de bekende organist Minne Veldman uit Urk een orgelconcert in de Grote Kerk van Tholen. Vanaf 19.30 uur speelt hij een afwisselend programma met veel koraalbewerkingen en samenzang en ook enkele populaire orgelwerken. Leuk extraatje voor het publiek: de organist (normaal gesproken verstopt achter een deel van het orgel) is aan het werk te zien op een groot videoscherm in de kerk.

Minne Veldman (geboren in 1980) geeft jaarlijks zo’n 50 orgelconcerten door het hele land en behoort daarmee tot de meest gevraagde organisten van Nederland. Hij ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Zijn orgelspel is naast alle concerten ook te beluisteren op 10 solo-cd’s en honderden video’s op internet. Hij is ruim 20 jaar actief als kerkorganist, geeft orgelles, dirigeert elke week 5 koren, en bewijst zich ook als componist en arrangeur. Van zijn hand verschenen onder meer 23 delen met koraalbewerkingen voor orgel. Tijdens het concert in Tholen is ook een grote muziekstand aanwezig met zijn cd’s en bladmuziek.

In Tholen speelt Minne Veldman koraalbewerkingen van Jan Zwart, Willem Hendrik Zwart, Feike Asma en ook van eigen hand. Verschillende koraalbewerkingen worden gevolgd door samenzang. Verder vermeldt het programma een vrolijk Concerto van Bach, een speelse Fantasia in Italiaanse stijl van Krebs, twee Engelse composities van Wolstenholme en Driffill en de complete Suite Gothique van de Franse componist Léon Boëllmann.

Het concert begint om 19.30 uur. Kijk voor meer informatie (waaronder het volledige programma) op www.minneveldman.nl.