Home Liedkunst Schumann in Oude Stadhuis Tholen

  Liedkunst Schumann in Oude Stadhuis Tholen

  57
  0
  Datum: zaterdag, 28 juli 2018
  Locatie: Oude stadhuis van Tholen

  Het Stadhuisconcert van zaterdag 28 juli zal worden gegeven door de sopraan Marlotte van ‘t Hoff en de pianiste Eline de Gast.

  Uitgenodigd door de Stichting Anthonie Keldermans Concerten voeren zij de intrigerende liederencyclus “Frauenliebe und -leben” van Robert Schumann uit. Daarna volgen een aantal liederen van de Amerikaanse componist Samuel Barber. Dit vocale concert vindt plaats in de Vierschaar van het Oude Stadhuis en begint om 15.30 uur.
  Aansluitend bespeelt de jonge Vlaamse beiaardier Jasper Depraetere, eveneens uitgenodigd door bovengenoemde stichting, het carillon van het Stadhuistorentje. De concertbezoekers kunnen daar met een kopje thee en koeken in de Stadhuistuin naar luisteren.

  Marlotte van ‘t Hoff
  Marlotte studeerde solozang klassiek bij Hanneke Kaasschieter aan het Fontys conservatorium te Tilburg, waar ze in 2015 met succes afstudeerde. Een excellentieprogramma voor het oratorium vak rondde ze al eerder af. Tijdens haar studie volgde ze masterclasses bij Miranda van Kralingen en Maarten Koningsberger. Marlotte is een veel gevraagde soliste bij uitvoeringen van cantates en oratoria. Ze beschikt over een breed repertoire uit verschillende stijlperiodes. Naast de grote werken van J.S. Bach, G.F. Händel en F. Mendelssohn staan ook modernere werken van A. Copland, S.Barber en M. Tippett op haar programma. Marlotte voelt zich thuis in zowel de liedkunst als in oratorium- en operawerken. Op het operapodium speelde ze in “Dido and Aeneas” van H. Purcell, “Die Zauberflöte” van W.A. Mozart en de rol van Blanche vertolkte ze in de opera Dialogues des Carmelités van F. Poulenc. Naast het werk als soliste is Marlotte sopraan in het ensemble Vocem Flentium, dat voornamelijk werken uit de Vlaamse polyfonie uitvoert.

  Eline de Gast
  In februari 2017 is Eline cum laude afgestudeerd aan het conservatorium te Rotterdam. Ze heeft gestudeerd bij Stéphane de May en Bart van de Roer. Masterclasses volgde ze bij diverse musici, waaronder Jean-Bernard Pommier, Kathryn Stott, Jan Dobrzelewski, William Howard, Ragna Schirmer, Andreas Haefliger.
  Eline treedt regelmatig op als solist, kamermusicus en begeleider in de grote concertzalen van Nederland. Zo concerteerde zij meerdere malen in de Jurriaanse Zaal van De Doelen met werken van Fauré, Dvorák en Mendelssohn. In maart 2017 concerteerde zij met het Lets Radiokoor (Latvian Radio Choir). Ook is Eline werkzaam als begeleider van dansvoorstellingen. Zo heeft zij ‘A Way A Lone’ verschillende keren uitgevoerd, welke is gebaseerd op de 15e Goldbergvariatie van Bach, waarbij zij heeft mogen samenwerken met de beroemde choreograaf van deze voorstelling: Jiri Kylián. Met haar veelzijdige repertoire speelt Eline werken van Bach tot Messiaen, met een voorliefde voor muziek uit de Russische romantiek van Rachmaninoff en Scriabin. Ook heeft zij een passie voor zangbegeleiding en speelt zij graag liederen van Schubert en Schumann.

  De gehele serie Stadhuisconcerten is te vinden op www.keldermansconcerten.nl