Home Leven en werk van Toon Hermans (1916-2000)

  Leven en werk van Toon Hermans (1916-2000)

  42
  0
  Datum: woensdag, 5 december 2018
  Locatie: Oudelandsestraat 11, Tholen

  Toon Hermans was behalve een succesvol theaterman ook een begenadigd schilder en schrijver. Met zijn gedichtenbundels, verhalen en boekjes met meditaties en gebeden heeft hij talloze mensen weten te raken en te inspireren. Zo staan er bijvoorbeeld nog heel vaak teksten van hem boven de overlijdensadvertenties.

  Er wordt stilgestaan bij zijn leven en er wordt geluisterd en gekijken naar een selectie uit zijn omvangrijke werk en zijn optreden als cabaretier.
  Gezien de datum van 5 december mag zijn conference over ´Nieklaas`, hoe vroeger bij hem thuis het feest van de goedheiligman werd gevierd, niet ontbreken.

  Dick Peters (72) was van 1991 tot en met 2008 de eerste eigen parttime voorgangervanger van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Tholen. Hij combineerde het voorgangerschap met zijn werk in het bedrijfsleven op het terrein van de human resources. Hij werkte ook voor de remonstrantse gemeente Alphen aan den Rijn en is momenteel nog voorganger bij de samenwerkende Verenigingen van Vrijzinnige Protestanten in Honselersdijk en Maasdijk.

  Hij publiceert geregeld over lokale en regionale (kerk) geschiedenis en houdt lezingen over leven en werk van mensen die van betekenis zijn geweest op het terrein van geloof en samenleving.

  Datum: Woensdag 5 december 2018, 10.00 uur.
  Plaats: Oudelandsestraat 11, Tholen
  Toegang: Vrije gift