Home Lampionnen- en lichtjesoptocht op 30 oktober 2021

  Lampionnen- en lichtjesoptocht op 30 oktober 2021

  396
  0
  Datum: zaterdag, 30 oktober 2021
  Tijd: 00:00 - 00:00
  Agenda

  Dit jaar staat de lampionnenoptocht in het teken van 77 jaar vrijheid. Want op 30 oktober viert Tholen dat ze 77 jaar geleden is bevrijd. Het wordt een indrukwekkende optocht waarin de kleuren rood, wit en blauw centraal zullen staan. In het teken van de bevrijding zullen wat bijzondere elementen worden toegevoegd aan de tocht.

  Soort lichtjes en lampionnen: Alle vormen van lichtjes welkom.

  Start en tijdsduur: De optocht start om 19.00 uur en zal circa 45 minuten duren.

  Route: Zoekweg, Molevlietsedijk, Machteld van Gelrestraat, Prins Clauslaan, Ten Ankerweg, Bastion, Wal, Kaaij, Bosstraat, Paulinastraat, Markt, Molenvlietsestraat, Molenvlietsedijk om weer te eindigen op de Zoekweg.

  Lopen met een LED-stick:
  Bestel deze van tevoren via school. We adviseren we deze tussen 18.15 en 18.45 uur op te halen bij het ophaalpunt te herkennen aan de Tholen Sterk vlag. Enkel contant betalen voor €1,- per stuk (LET OP: op = op, van tevoren bestellen wordt geadviseerd).
  De lampionnen worden via de scholen in Tholen verstrekt. Daarin zit één lampion, één lampionstokje en twee batterijen. De pakketjes worden in de week voor de herfstvakantie afgeleverd bij de scholen.
  Meedoen is GRATIS! Dus heb je een eigen lampion voorzien van alleen elektrische verlichting ? Sluit gewoon aan! Iedereen uit de gemeente Tholen is welkom! We gaan voor 1000 deelnemers!

  De optocht wordt, net als vorig jaar, muzikaal begeleid door diverse muziekverenigingen uit onze gemeente.
  Stichting Tholen Sterk vraagt om geduld en respect tijdens dit bijzondere evenement. We hebben samen de verantwoordelijkheid voor welzijn en veiligheid van de deelnemers én de andere weggebruikers. Luister ALTIJD naar instructies van de verkeersregelaars. Aan de overige weggebruikers vragen we geduld: door de lange stoet zullen de wegen wat langer geblokkeerd zijn.
  De volwassenen nemen de eigen verantwoordelijkheid bij deelname aan de optocht. Stichting Tholen Sterk zorgt voor EHBO’ers en verkeersregelaars.