Home Koningsdag Sint Philipsland

  Koningsdag Sint Philipsland

  392
  0
  Startdatum: vrijdag, 26 april 2019
  Einddatum: zaterdag, 27 april 2019
  Tijd: 00:00 - 00:00
  Locatie: Sint Philipsland

  Op vrijdag 26 april wordt Koningsnacht in Sint Philipsland afgetrapt in Café met Shmaak. DJ Brak-Party Zeeland zorgt voor de muziek.

  Op zaterdag 27 april mogen alle inwoners vanaf 8:00 uur de vlag uithangen voor de vlaggenwedstrijd. De prijs bestaat uit drie waardebonnen die verloot zullen worden. De winnaar wordt om 16:00 uur bekend gemaakt bij de brandweerkazerne.

  Vanaf 8:00 uur t/m 17:00 uur is er bij de Spar een plantjesmarkt. Voor de kinderen staat er een springkussen. Muziekvereniging Concordia neemt je vanaf 8:30 uur mee voor een muzikale rondgang door de straten van Sint-Philipsland.

  Vanaf 9:00 uur wordt traditioneel de aubade gehouden bij Dorpshuis de Wimpel. Concordia zorgt voor de muzikale begeleiding. Na de aubade mogen de peuters en kleuters hun versierde fiets, step, wagen, enz. showen op de parkeervakken voor “De Wimpel”. Er is voor ieder kind een leuke attentie.

  Vanaf 9:45 uur wordt er voor de kinderen tot 12 jaar een speurtocht georganiseerd. Inschrijven hiervoor kan tussen 9:45 uur en 10:15 uur in Dorpshuis de Wimpel. Aan de speurtocht zitten leuke prijzen verbonden. Bij terugkomst is er voor elke speurneus een overheerlijk ijsje.

  De vrijmarkt en kinderbraderie worden dit jaar van 14:00 uur t/m 16:30 uur gehouden op het schoolplein van de Koningin Juliana School, het pleintje bij de brandweerkazerne en in een deel van de Achterstraat.
  Iedereen kan hier zijn spullen verkopen. Verkoop van grote meubelstukken is niet toegestaan. Na afloop dienen de deelnemers hun spullen weer mee te nemen en alles netjes achter te laten. Er zijn diverse hapjes en drankjes aanwezig en voor de kinderen is er een springkussen.

  Vanaf 18:45 uur wordt er een autopuzzelrit gehouden. De rit, die een uur duurt, gaat over diverse wegen waar je normaal nooit komt. Deelname kost €5, – en de inschrijvingen starten om 18:15 uur. Vanaf ongeveer 21:15 volgt de prijsuitreiking.
  Bij slecht weer vervalt de speurtocht.
  De Kinderbraderie/vrijmarkt zal dan om 14.00 uur in “De Wimpel” plaatsvinden. Dit wordt tijdens de aubade bekend gemaakt. De autopuzzelrit gaat bij slecht weer gewoon door.