Koningsdag Sint-Maartensdijk

Datum: vrijdag, 27 april 2018

Tijd: Start is om 9:30 uur

Locatie: Sint-Maartensdijk

Het Evenementen comité Smalstad organiseert op vrijdag 27 april in samenwerking met sv. Smerdiek Korfbal Emergo, Tennisvereniging Jacoba van Beieren, Dorpstafel, Ondernemersvereniging Smalstad en muziekvereniging Euterpe de Koningsdag 2018.

Omdat er een goede samenwerking is ontstaan van al deze verenigingen is er dit jaar een uitgebreid programma. De organiserende verenigingen hopen op een grote opkomst van kinderen en volwassenen om er een mooie en gezellige feestdag van te maken.

De start is om 9:30 uur op de Markt met de traditionele aubade en eindigen met het lied van Smerdiek, waarbij wethouder Frank Hommel ook aanwezig zal zijn.
Als iedereen alvast wat begint te oefenen dan kunnen wij op 27 april allemaal meezingen.

Van 10:00 uur tot 12:00 uur de kinderspelletjes en de kleedjesmarkt, dit alles op de sportvelden van sportpark Haestinge.
Spectaculair bij deze activiteit is een stormbaan van 19 meter lang.
De kleedjesmarkt( Vrijmarkt) is voor iedereen die nog wat spulletjes te koop wil aanbieden.

Van 10:30 uur tot 12:30 uur is de Maartenskerk open voor publiek en wordt er een rondleiding verzorgd door Kees Knulst sr.
U kunt dan te horen krijgen wat de geschiedenis is van deze prachtige kerk.

Van !3:30 uur tot 15:30 is de opening van de natuurspeelbeleving in de Koningin Julianastraat.
Onder begeleiding van de Haas van Smerdiek mogen de kinderen bloembollen en fruitboompjes planten. Kinderen worden getrakteerd op fris en gezond eten en voor de ouder is er koffie.

Verder staan er een paar marktkraampjes waar de kinderen allerlei dingen kunnen knutselen. En natuurlijk is het ook de bedoeling dat de kinderen er lekker gaan spelen in de natuur.

Om 15:30 is het de opening van zwembad Haestinge dat door de vele vrijwilligers is schoongemaakt.
Er zijn vertegenwoordigers aanwezig van de stichting Carbiet schieten die een demonstratie gaan geven.

Alle inwoners zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en door sponsoring zijn er diverse nieuwe speelelementen aangeschaft.

Om 16:15 is het Oranjeconcert van muziekvereniging Euterpe in het atrium van Maartenshof.
Zij zullen voor U een concert verzorgen dat zeker de moeite waard is om te komen beluisteren.

Vanaf 17:00 uur kunt U deelnemen aan een gezamenlijke barbecue die op de Markt plaats vindt en verzorgd wordt door leden van de Ondernemersvereniging.
U kunt zich daar voor opgeven door te mailen naar opdenbrouw@zeelandnet.nl. Dit is een mooie activiteit om Koningsdag met een tevreden gevoel af te sluiten

Om voor de toekomst alle activiteiten te kunnen blijven organiseren hebben wij de steun van de inwoners nodig door donateur van ECS te worden.
U kunt zich melden bij de comitéleden die de gehele dag aanwezig zijn.

Laten wij er met zijn allen een leuke dag van maken voor jong en oud!!