Home Koningsdag Sint-Maartensdijk

  Koningsdag Sint-Maartensdijk

  432
  0
  Datum: zaterdag, 27 april 2019
  Tijd: 00:00 - 00:00
  Locatie: Sint-Maartensdijk

  Het Evenementen Comite Smalstad organiseert op zaterdag 27 april in samenwerking met vv Smerdiek, Korfbal Emergo,Tennisvereniging Jacoba van Beieren Dorpstafel, Ondernemersvereniging Smalstad en muziekvereniging Euterpe de Koningsdag 2019.

  Omdat er een goede samenwerking is ontstaan van al deze verenigingen is er dit jaar een uitgebreid programma.
  De organiserende verenigingen hopen op een grote opkomst van kinderen en volwassenen om er een mooie en gezellige feestdag van te maken.
  De dag begint om 9:30 uur op de Markt met de traditionele aubade en eindigen met het lied van Smerdiek waarbij wethouder Harmsen ook aanwezig zal zijn met medewerking van Euterpe.

  Van 10:00 uur tot 12:30 uur zijn er kinderspelen op de velden van sportpark Haestinge, er wordt gezamenlijk en onder begeleiding van Euterpe naar het sportveld gelopen. Spectaculair bij deze activiteit is een stormbaan van 19 meter lang en voor de wat kleinere kinderen zijn er aangepaste spelletjes.

  Van 11:00 uur tot 16:00 uur is de Maartenskerk open voor publiek en wordt er een rondleiding verzorgd, U kunt dan te horen krijgen wat de geschiedenis van deze prachtige kerk is.

  Van 14:00 uur tot 16:00 uur is er een kleedjesmarkt (vrijmarkt) op de Markt en is bedoeld voor iedereen die spulletjes te koop wil aanbieden. Tegelijk wordt ‘’Willems zotte 52” gehouden. Dit is een spannende race tegen de klok en tegen elkaar. Er moeten 52 opdrachten voltooid worden, dit zal zware inspanningen vergen binnen en tussen de teams, sommige zullen het niet halen maar strijd tot het zweet van je voorhoofd gutst. Teams van 3 tot 5 personen mannen of vrouwen of gemengd met een captain kunnen zich aanmelden bij thijsbahlke@hotmail.com de prijsuitreiking hiervan is om 17:00 uur op de Markt, starten bij kantine van v.v. Smerdiek.

  Om 14:30 is er een puzzeltocht voor jong en oud, al lopend door het dorp antwoorden op diverse vragen. Om 16:00 uur is het Oranjeconcert van muziekvereniging Euterpe in het atrium van Maartenshof. Vanaf 17:30 uur kunt U deelnemen aan een gezamenlijke barbecue die op de Markt plaats zal vinden en verzorgd wordt door leden van de ondernemersvereniging. U kunt zich daarvoor opgeven bij de slager of mailen naar opdenbrouw@zeelandnet.nl.