Klucht “Gevaarlijk Dubbelspel”

Datum: zaterdag, 2 februari 2019

Tijd: Aanvang 19:30 uur

Locatie: de Meulvliet in Tholen

Op zaterdag 2 februari brengt toneelvereniging de Rederijkers het klucht “Gevaarlijk Dubbelspel” ten tonele in de Meulvliet in Tholen.

Aanvang van de avond is om 19:30 uur.

Kaarten kosten €10 euro en verkrijgbaar bij:
* Boekhandel Heijboer in Sint Annaland
* Boekhandel Dieleman in Tholen
* Tankstation Bal aan de Deehoeve en Terreplein in Tholen

Hieronder een korte beschrijving van het stuk

Herbert Klinknagel, directeur van een exclusieve kraamkliniek, leeft zo een 2 jaar samen met zijn jonge vriendin Charlotte.
Deze neemt het met de trouw niet zo nauw en bedriegt hem aan de lopende band. Haar poging een verzekeringsagent te verleiden wordt ontdekt door haar hatende hoofdzuster, die dat uiteraard aan de door haar aanbeden dokter verteld. Met enige moeite lukt het Charlotte de dokter van haar “onschuld” te overtuigen.

Tot grote ergernis van Herbert heeft zijn praktisch altijd drinken tweelingbroer Hendrik in huis gehaald. Herbert krijgt bezoek van een excentrieke miljonair, die de nieuwe eigenaar van de kliniek blijkt te zijn. Ze stelt 5 ton voor ‘t restaureren van de kliniek ter beschikking. Een insluipster, op zoek naar eten, komt ‘t een en ander over onze mannenverslindster aan de weet. Hendrik biedt haar een paar dagen onderdak aan.

Als Herbert naar een congres gaat, begint het dubbelspel pas goed. Hendrik speelt daarbij de hoofdrol.
Lotje, de insluipster, dwingt Hendrik om de (dubbel) rol van Herbert te spelen. Zo willen zij die 5 ton die voor de restauratie bedoeld is, voor zichzelf te reserveren.

Een vlot geschreven klucht waarin vele onverwachte situaties voor tal van komische effecten zorgen……