Kidz in Concert

Datum: zaterdag, 2 juni 2018

Locatie: sportzaal van De Wellevaete in Sint-Annaland

CONCERT ACCELERANDO MET CASEMBROOTSCHOOL
Vaders en moeders opgelet! Op zaterdagavond 2 juni organiseert de Sint-Annalandse muziekvereniging de uitvoering Kidz in Concert with Accelerando. Dat doen de muzikanten samen met openbare basisschool De Casembroot. Het is een verdere invulling van hun samenwerking in de Gouden Driekhoek. Het concert vindt plaats in de sportzaal van De Wellevaete in Sint-Annaland.

Tijdens Kidz in Concert kunnen bezoekers luisteren naar optredens van zeer jeugdige muzikanten. ,,Te denken valt aan de allerjongste leerlingen van de basisschool, die spelenderwijs bezig zijn met hun algemene muzikale vorming.’’, vertelt Accelerando-voorzitter Jacco Goedegebuure. ,,Of kinderen uit groep 4 en 5, die driftig aan het studeren zijn op de blokfluit. En wie kent de orkestklas nog? Deze is van start gegaan na onze MegaMuziekMarathon in 2015. Een heus schoolorkest gevormd door enthousiaste leerlingen van groep 7. Inmiddels alweer de derde editie, en vanaf de start onder leiding van dirigent Pieter-Jan van den Berg.’’ Ook de drie onderdelen van Accelerando komen aan bod: de samenspeelgroep o.l.v. dirigent Pieter-Jan van den Berg, de slagwerkgroep o.l.v. instructeur Johan van Vossen en het fanfareorkest o.l.v. dirigent Dick Verhoef.

Gouden Driehoek
Met dit concert geeft Accelerando graag meer inhoud en zichtbaarheid aan de muzikale samenwerking met openbare basisschool De Casembroot en de Zeeuwse Muziekschool. Samen vormen zij de Gouden Driehoek, wat resulteert in een doorlopende leerlijn muziek in zo goed als alle klassen van de basisschool. Waarvan verschillende onderdelen te beluisteren zijn tijdens Kidz in Concert.

Kaartverkoop
Geïnteresseerden zijn van harte welkom tijdens dit concert. De kaartverkoop start op dinsdag 22 mei bij Boekhandel Heijboer aan de Ring te Sint-Annaland. Vrienden van Accelerando kunnen daar deze week al voor terecht.