Home Kerst met Quink in het oude Stadhuis van Tholen

  Kerst met Quink in het oude Stadhuis van Tholen

  382
  0
  Datum: vrijdag, 3 december 2021
  Tijd: 00:00 - 00:00
  Locatie: Oude Stadhuis Tholen
  Agenda

  UPDATE 29 NOVEMBER 2021

  Wegens de nieuwe coronamaatregelen in dit concert tot nader order uitgesteld.

  De sfeervolle hal van het 15e eeuwse Oude Stadhuis zal vrijdagavond 3 december muzikaal worden verrijkt met prachtige vocale muziek voor Advent en Kerstmis.

  Het gerenommeerde Quink Vocaal Ensemble zal in vijfstemmige bezetting een contrastrijk beeld geven van dit repertoire, vnl. uit Renaissance en 20e eeuw.
  De programmatitel “Ubi caritas et amor” duidt op de tekst van de Latijnse hymne van het motet van componist en organist Maurice Duruflé, en zijn de uitnodigende woorden waarmee het concert wordt geopend.
  Quink zal in het programma ruime aandacht besteden aan “de Orpheus van Amsterdam”: Jan Pietersz. Sweelinck, de grootste Nederlandse componist die dit jaar 400 jaar geleden overleed. Van hem klinkt o.a. zijn Magnificat, de Lofzang van Maria.
  Eveneens wordt het Magnificat van componist en Quink-tenor William Knight uitgevoerd: het zal de première zijn.

  Het concert biedt een caleidoscoop aan bekende componisten, zoals Palestrina, Byrd, Poulenc, en minder bekende als Vulpius, Serocky, Regnart.
  Daarmee wordt de avond eveneens een muzikale ontdekkingsreis naar Advent en Kerst, aangeboden door de Stichting Anthonie Keldermans Concerten.
  Het in de hal aanwezige museale Middeleeuwse drieluik mag hierbij de reisgids zijn. (zie foto)

  Quink heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot een uniek ensemble van internationale allure. De groep heeft een vaste kern van vier professionele zangers, maximaal uitgebreid tot acht zangers, afhankelijk van het repertoire en mag worden gerekend tot de beste a cappella ensembles ter wereld.

  Het ruime repertoire omvat a cappella werken van de Middeleeuwen tot en met muziek van deze eeuw.
  Meer dan 800 jaar muziekgeschiedenis!
  De veelzijdige musici van het ensemble hebben zich tot doel gesteld de muziek uit de verschillende stijlperioden zo authentiek mogelijk uit te voeren. Voor het barok- en romantisch repertoire verbindt Quink zich met specialisten uit de betreffende stijlperiode. Zo werd een meerjarenproject rond de cantates van Bach en tijdgenoten gerealiseerd, uitgevoerd in enkelvoudige bezetting.

  Aanvang: 20.15 uur
  Entree: € 15
  Info: www.keldermansconcerten.nl