Home Kerkdienst in het Thools

  Kerkdienst in het Thools

  391
  0
  Datum: zondag, 10 november 2019
  Tijd: 00:00 - 00:00
  Locatie: R.K.Kerk Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart, Markt in Tholen

  Het is een traditie aan het worden: Begin november een kerkdienst in het Thools, dit jaar voor de 9e keer.

  Na een jaar afwezigheid door ziekte gaat drs.Nel Roggeband-Baaij weer voor. Het onderwerp van de viering is Vrouwen uut eên stik.
  Een koor van Zeeuws Ziengende Zangers luistert de dienst op met liederen in het Thools, de schriftlezing is in het Thools, de preek is in het Thools en een aantal mensen is in Thoolse klederdracht, of een andere Zeeuwse dracht. Wie klederdracht heeft wordt verzocht het aan te trekken. Streekdracht behoort net als streektaal tot ons cultureel erfgoed.

  Het koor staat onder leiding van Sarien Bout-Sakko, orgel/pianobegeleiding Edu de Goffau en Heleen Bout bespeelt de fluit.

  De dienst wordt gehouden op zondag 10 november om 14.30 uur in de R.K.Kerk Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart op de Markt in Tholen.

  Klik hieronder op Meer om het bericht in het Thools te bekijken.

  Vò de negende keêr kèrrekdienst in ’t Thools dialect.
  Op zondagmiddag 10 november om 14.30 uur in Roamse Kèrreke Onze Lieve Vrouwe Hemelvaert op de Mart in Tholen ‘oope we weêr ’n Thoolse dienst te vieren. Biebelleziengen in ’t Thools, preek in ’t Thools, liedjes zienge in ’t Thools en as ut even kan oak angekleed in ’t Thools, in elk geval in dracht. ’t Geef nie van welluk eiland.
  Drs. Nel Roggeband kon voôrig jaer deu ziekte nie voôgaen, mar is gelukkig weêr terug. Lezers bin Marga Kunst en domenie Boudewijn de Graaf. ’n Gedicht deu Adri Vroegop.

  D’r is weêr ’n Zeêuws ziengend koôr o.l.v. Sarien Bout-Sakko en Heleen Bout speelt fluit. Edu de Goffau zurrigt vò de piano/urgelbegeleiding.
  Onderwerp van de preek Vrouwen uut eên stik.