Keetie van Oosten-Hage wielerfestijn

Datum: zaterdag, 18 augustus 2018

Locatie: Tholen

Keetie van Oosten-Hage wielerfestijn als onderdeel van de Zeeuwse Wieler Wind Zesdaagse

Op zaterdag 18 augustus 2018 vindt de Thoolse etappe plaats over de Keetie van Oosten-Hage route. Keetie fietst zelf, met een aantal oud-wielrenners, ook mee!
De Zeeuwse Wieler Wind Zesdaagse (ZWW6D) is hét nieuwe fietsevenement van Zeeland. Niet alleen op een racefiets maar ook op een E-bike, omafiets of wat voor fiets dan ook. Iedereen kan op de eigen fiets onze prachtige provincie beter leren kennen!

Keetie van Oosten-Hage
Keetie van Oosten-Hage behoorde zowel op de weg als op de baan tot de wereldtop. Exacte 50 jaar geleden, in 1968, werd Keetie voor de eerste keer wereldkampioen op de weg.

Deelname
Inschrijven kan tussen 8.30 en 11.00 uur bij Cafetaria ‘t Hoekske, Markt 6 in Sint-Maartensdijk. Om 9.30 uur wordt het startschot gegeven door wethouder Frank Hommel. Starten is mogelijk tot 11.00 uur.

Inschrijfkosten
Deelname + koffie/thee vooraf: € 3,50
Deelname + koffie/thee + pastamaaltijd achteraf: € 9,00

Algemene informatie
Tijdens het wielerfestijn kunnen er diverse routes verreden worden. De Keetie van Oosten-Hage route is 86 km lang. Het is mogelijk de route in te korten tot 56 en 30 km. Daarnaast kan de knooppuntenroute worden verreden.

Jeugdland Speelmeerdaagse

Op donderdag 16 augustus vinden er, tijdens de Jeugdland Speelmeerdaagse Sint-Maartensdijk (in de volksmond “het Timmerdorp”), diverse fietsactiviteiten plaats. Kinderen tussen 6 en 14 jaar kunnen BMX-clinic’s volgen. ‘s Avonds zijn er spannende demo’s van een professionele BMX’er en Dikke Banden Races op het terrein van de Jeugdland Speelmeerdaagse (terrein Weggemans, bereikbaar via de Verbindingsweg). Opgeven of vragen: jeugdland@zeelandnet.nl.

ZWW6D
De zes uitdagende en winderige routes, die verspreid liggen door Zeeland, worden in zes weekenden gereden. De is ZWW6D niet alleen voor wielrenners, maar voor iedereen graag fietst!
Organisatie van het Keetie van Oosten-Hage Wielerfestijn is in handen van leden van Tourclub De Bidon en Toerclub Tandje Bij, ondersteunt door SportZeeland en gemeente Tholen.
Meer info: www.sportzeeland.nl/ZWW6D.