Home Kees Wessels wandeltocht

  Kees Wessels wandeltocht

  409
  0
  Datum: zaterdag, 22 februari 2020
  Tijd: 00:00 - 00:00
  Locatie: Haestinge aan de Sportlaan in Sint Maartensdijk

  Op zaterdag 22 februari organiseert Wandelsportvereniging Oosterscheldestappers uit Sint Maartensdijk voor de 8e keer de Kees Wessels wandeltocht.
  Het nieuwe wandelseizoen komt eraan het wordt weer tijd om weer eens lekker te gaan wandelen.

  Iedereen wel of geen lid van een wandelclub geoefend of niet jong of oud die eens lekker wilt gaan wandelen kan hiervoor terecht bij de Oosterscheldestappers op zaterdag 22 februari Sint Maartensdijk. De routes liggen langs of zijn in de nabijheid van het Nationaal Park Oosterschelde en gaan over diverse dijken met prachtige vergezichten zowel binnen als buitendijks.

  Afhankelijk van de gekozen wandelafstand gaan de routes verder door de Thoolse polders rondom de dorpen Sint Maartensdijk, Scherpenisse en Poortvliet.
  Voor wandelaars die nog geen lid zijn van een wandelsportvereniging is dit een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met de WSV Oosterscheldestappers.

  Bij de start locatie kan men alle informatie krijgen over het wandelen en in het bijzonder de wandelsport.
  Vanaf 8:00 uur is de start locatie Haestinge aan de Sportlaan in Sint Maartensdijk geopend.

  Parkeerruimte is er voldoende op het terrein van Weggemans profielbeplating en verhuurbedrijf Schot. Volg de gele marsborden of de blauwe parkeerborden.

  De te wandelen afstanden zijn 5-10-15-20 of 30 kilometer op alle afstanden kan gestart worden vanaf 8:30 uur. Op de 30 kilometer kan gestart worden tot 9:30 uur op de 20km tot 11:00 uur op de 15 km tot 12:00 uur op de 10 km tot 13:00 uur en op de 5 km tot 14:00 uur. Alle routes worden met pijlen aangegeven en aan de start wordt er ook nog een routebeschrijving verstrekt.
  Er wordt grotendeels gewandeld over verharde wegen of paden maar ook over bospaden in de natuurgebieden. De routes zijn ook geschikt voor nordic walkers en de hond mag ook meewandelen mits aangelijnd. Rust en controleposten treft U aan met tussenpozen van ongeveer 7 tot 9 kilometer en zijn voorzien van toilet eten en drinken.

  Gediplomeerde verkeersregelaars zijn onderweg aanwezig om U veilig over te laten steken. Daarnaast Ook zijn er EHBO-ers op de routes aanwezig om u eventueel medische hulp te bieden.

  De Oosterscheldestappers steunen de Nederlandse Cystic Fribosis Stichting door een jaarlijkse donatie te schenken. Sponsors en vrijwilligers zijn bij de wandelclub altijd welkom om de wandeltochten nog beter te perfectioneren zodat wandelaars weer tevreden naar huis kunnen gaan.

  Voor verdere inlichtingen of vragen kunt U terecht op de website www.oosterscheldestappers.nl.