Home Jeugdmonumentendag voor volwassenen: de Bergse stadsreuzen komen ook!

  Jeugdmonumentendag voor volwassenen: de Bergse stadsreuzen komen ook!

  60
  0
  Datum: zondag, 10 juni 2018
  Locatie: Grote binnenplaats van het Markiezenhof in Bergen op Zoom

  De Geschiedkundige Kring organiseert in samenwerking met de Stichting Jeugdmonumentendag op zondag 10 juni een speciale jeugdmonumentendag, namelijk voor volwassenen en gezinnen. Je beleeft de Jeugdmonumentendag door de ogen van een 10-jarig kind. Er hebben zich al ruim 700 deelnemers aangemeld. Aanmelden kan nog steeds!

  De Jeugdmonumentendag maakt op alle kinderen van groep 6 een onuitwisbare indruk. Op zondagmiddag 10 juni beleven de deelnemers, volwassenen en gezinnen, de Jeugdmonumentendag zoals ook de kinderen uit groep 6 die een dag later beleven. Want het spel wordt op 10 juni ongewijzigd gespeeld.

  Er vindt een heuse middeleeuwse jaarmarkt plaats op de grote binnenplaats van het Markiezenhof. En op elf andere locaties in de binnenstad vindt een spel, een opvoering of uitbeelding plaats zoals het pesthuis, een rechtszaak, boogschieten, de bakker, schapenwol maken, en een ontmoeting met de markies en markiezin. Op straat kom je ook de Bergse stadsreuzen Jan metten Lippen en zijn gemalin Trui van de Toren tegen die met eigen ogen de jeugdmonumentendag voor volwassenen willen zien.

  De activiteiten vinden om 13.00, 14.00 en 15.00 uur plaats. Ze duren variërend van 25 tot 45 minuten. Daarmee is er voldoende tijd om naar de volgende activiteit te gaan. Op één na worden alle activiteiten drie keer opgevoerd. Iedereen, van jong tot oud, is van harte welkom. Deelnemers hoeven geen middeleeuwse kleding aan, maar het mag wel.

  Vooraf inschrijven is noodzakelijk, gezien de maximum capaciteit van alle twaalf onderdelen. Inschrijven kan via www.geschiedkundigekringboz.nl/events/Deelnemers schrijven zich in per onderdeel en op het gewenste tijdstip. De bevestiging van de aanmelding is het toegangsbewijs.

  De Jeugdmonumentendag voor volwassenen wordt speciaal georganiseerd als een van de extra activiteiten vanwege van het 50-jarige bestaan van de Geschiedkundige Kring in 2018. Zo is eerder dit jaar het verhalen-vertelplatform www.verhalensprokkelaar.nl live gegaan