Home Intocht Sinterklaas in Sint-Maartensdijk

  Intocht Sinterklaas in Sint-Maartensdijk

  398
  0
  Datum: zaterdag, 23 november 2019
  Tijd: 00:00 - 00:00
  Locatie: Sint Maartensdijk

  Op zaterdag 23 november brengt Sinterklaas met zijn zwarte Pieten een bezoek aan Sint Maartensdijk.

  Ook dit jaar is er weer medewerking van muziekvereniging Euterpe en de Pietenband. Zij zullen er voor zorgen dat het een muzikale en feestelijke intocht gaat worden.
  Ondanks zijn drukke programma heeft de Sint aangegeven aan de basisschool en het EvenementenComite Smalstad dat hij zeker dit jaar weer op bezoek komt.

  Op zaterdag 16 november zal hij in Nederland aankomen en op 23 november kunnen wij hem in Sint Maartensdijk verwachten. Om 15:15 uur is het vertrek aan de Molendijk eindgedeelte bij de rotonde van de Provinciale weg. Met muziek en volop dansende en springende zwarte Pieten beginnen zij aan de optocht.
  De te volgen route is Molendijk—Molenstraat—Kaaistraat—Markt—Westvest—Oosterscheldestraat—Henri Dunantstraat—Hogeweg—Achter het Bos—Keethill—Haven. Op de parkeerplaats van de Haven zal de Sint met zijn Pieten ontvangen worden door de burgemeester Ger van de Velde.Hier zullen de zwarte Pieten zich gaan uitleven op de fiets.

  Er zal een accent worden gelegd op de fiets als sportief en gezond vervoermiddel. Een veilig verkeersgedrag is daarbij zeker wel noodzakelijk. Muziekvereniging Euterpe en de Pietenband zorgen hierbij voor een vrolijke noot. Na dit fietsgebeuren gaan wij met zijn allen naar het eindpunt Haestinge. Daar is een fotomoment voor de kleine kinderen en gaan met Sint en Piet op de foto.
  Voor de wat groteren kinderen is er kinderdisco in de muziekzaal.

  Sinterklaas hoopt weer vele kinderen met hun ouders en verdere familieleden te kunnen ontmoeten.