Home Inspiratiebijeenkomst ‘Ieder op zijn plek’

  Inspiratiebijeenkomst ‘Ieder op zijn plek’

  62
  0
  Datum: dinsdag, 13 maart 2018
  Locatie: Eeterij De Thoolse Brug in Tholen

  Dinsdagavond 13 maart 2018 organiseert Belangenvereniging Sien bij Eeterij De Thoolse Brug in Tholen de laatste van drie regionale inspiratiebijeenkomsten rondom het thema ‘Ieder op zijn plek’.

  De rode draad wordt gevormd door de kernwoorden ‘wonen, goede zorg en loslaten’. Er zijn sprekers en boeiende workshops waarin we samen met u nadenken welke plek iedereen kan en mag innemen. Een avond boordevol informatie en inspiratie! De bijeenkomst richt zich op ouders en familie van mensen met een beperking. Uiteraard zijn ook professionals in de zorg en andere belangstellenden van harte welkom. Deelname is gratis.

  Ieder op zijn plek
  Als je kind op een eigen plek gaat wonen, wil je als ouder graag dat dit op een goede en veilige plaats is. Dat vraagt om een passende woonlocatie óf het starten van een eigen wooninitiatief. Een omgeving waar je kind op ‘zijn plek’ zit. Het vraagt ook om het loslaten (of: anders vasthouden) van je kind en om een goede samenwerking tussen de professionals en jou als ouder. Samen in het belang van je kind. En om inzicht in de bestaande regelgeving rondom wonen en de voorzieningen thuis of elders. Al deze aspecten komen aan bod tijdens de inspiratiebijeenkomst ‘Ieder op zijn plek’.

  Programma
  Voor de pauze is er aandacht voor de documentaire De Wereld van Puck van Gert-Jan de Vries en neemt Chiel Egberts ons mee in de driehoeksverhouding tussen cliënt, ouder en professional.
  Gert-Jan de Vries is documentairemaker. Hij maakte vorig jaar de documentaire “De wereld van Puck”, die vertelt over het leven van zijn meervoudig gehandicapte dochter Puck en het proces van gaan wonen in een zorginstelling. Lees meer over de documentaire op www.dewereldvanpuck.nl.

  Afbeeldingsresultaat voor chiel egbert
  Chiel Egberts is orthopedagoog en schrijver van het boek ‘Driehoekskunde’.
  Dit boek gaat over de verhoudingen tussen cliënt, ouder en professional. Driehoekskunde beschrijft wat er in de driehoeksverhouding van ouders, professionals en cliënt gebeurt en wat hoort te gebeuren. Want ouders vertrouwen hun kind niet zomaar toe aan vreemden. Driehoekskunde is als je het uitgelegd krijgt zo vanzelfsprekend. Maar het is ook hard werken.

  Workshops
  Na de pauze kunt u één van de volgende workshops volgen:

  *Driehoeks kunde (Chiel Egberts, schrijver van gelijknamig boek) – Praktische uitwerking van zijn lezing met ruimte voor het inbrengen van eigen ervaringen.

  *Power-up, Parents! (Johannes Verheijden, projectleider EmpOuder) – Waarom heeft jouw kind met jou geboft? Kun je opscheppen over je kind? Wanneer voel jij je machteloos? Zomaar wat vragen die tijdens de workshop aan de orde komen. Een workshop waarin u met prikkelende en soms confronterende vragen en stellingen uitgedaagd wordt om ervaringen te delen en daarmee elkaar te versterken.

  *Inloopspreekuur Sien Eigenwijs – Aanschuiven bij een ervaringsdeskundige van Sien Eigenwijs om uw persoonlijke vragen te stellen over wonen, zorg, wet- en regelgeving. De medewerker van Sien Eigenwijs is de hele avond beschikbaar voor vragen.

  *Anders Vasthouden (Saskia Pontier-Koek, trainer Anders Vasthouden) – Hoe leer je als ouder je kind ruimte te geven en los te laten en toch te blijven ‘vasthouden’? Dit geldt ook als de afstand met het kind noodgedwongen groter wordt, omdat hij niet meer thuis wil/kan wonen en in zijn dagelijks leven (toch) door anderen begeleid of verzorgd moet worden.

  Praktische informatie
  De inspiratiebijeenkomst ‘Ieder op zijn plek’ wordt gehouden op 13 maart 2018 bij Eeterij De Thoolse Brug, Stevinweg 1f, 4691 SM Tholen. De avond begint om 19.00 uur en duurt tot max. 22.00 uur.
  U bent vanaf 18.00 uur welkom om een broodje mee te eten (graag vooraf hiervoor aanmelden).

  Aanmelden
  Aanmelden kan tot 11 maart bij voorkeur online via het aanmeldformulier op de website www.sien.nl via ‘Inspiratiebijeenkomst ‘Ieder op zijn plek’.
  Als u geen gebruik maakt van internet, kunt u ook bellen naar 030 – 236 37 38.