Home Hollandse meesters in Stadhuisconcert Tholen

  Hollandse meesters in Stadhuisconcert Tholen

  47
  0
  Datum: zaterdag, 23 juli 2022
  Tijd: 15:30 - 17:30
  Locatie: Oude Stadhuis Tholen
  Agenda

  In de uiterst gevarieerde reeks kamermuziek concerten die de Stichting Anthonie Keldermans Concerten organiseert in het monumentale Oude Stadhuis van Tholen zal zaterdagmiddag 23 juli bijzonder repertoire uit de 20e eeuw worden uitgevoerd.

  Fluitiste Maaike van der Heijdt en pianist Rien Balkenende nemen u mee naar de muziek van de 20e eeuw en hebben zich voor dit programma toegelegd op werken van Nederlandse componisten.
  Sommige haast vergeten, andere onderbelicht. Geen muziek wellicht die men dagelijks hoort maar welzeker muziek die kan ontroeren, verrassen en vrolijk stemmen.

  Op het programma muziek van Hendrik Andriessen en van zijn zoon Louis, een prachtig vergeten Epilogue van Hans Henkemans, een sonate uit 1925 van Willem Pijper en een werk van Theo Loevendie uit 1979.
  Nog iets bijzonders: Een stuk voor fluit van Daan Manneke dat hij nooit heeft uitgegeven. Hij overhandigde Maaike van der Heijdt het handschrift en gaf toestemming om het uit te gaan voeren.

  Maaike van der Heijdt studeerde fluit aan de conservatoria van Rotterdam en Den Haag. Na het behalen van de diploma’s docerend en uitvoerend musicus werd ze vaste speler in Het Zeeuws Orkest en werkte ze vele jaren aan verschillende muziekscholen. Sinds 2016 heeft ze een privé lespraktijk in Middelburg.
  In 2011 maakte zij samen met pianist Ted van der Heijdt de cd Esquisses, met Spaans getinte muziek van Franse bodem.
  Sinds 2014 werkt zij samen met Rien Balkenende. Op hun repertoire staan werken uit de 19e en de 20e eeuw van o.a. Prokofiev, Poulenc, Escher, Schulhoff, Fauré en Strauss.

  Rien Balkenende studeerde orgel, piano en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium. Hij behaalde het diploma Uitvoerend Musicus orgel in de Grote Kerk in Dordrecht. Hij was 10 jaar verbonden als organist aan de Gasthuiskerk te Zierikzee. Als pianodocent is hij werkzaam aan de Zeeuwse Muziekschool.

  Hij speelde in 1996 met de Vlissingse harmonievereniging het 2e piano concert van Rachmaninov. Van de Middelburgse componist Douwe Eisenga maakte hij een cd opname met diens piano compositie: Rivus II. Ook zet hij zich in voor uitvoering van werken van de Zeeuwse componist G.H. Brucken Fock. Op de CD “Laag water aan de Schelde” zijn pianowerken en liederen van deze componist opgenomen.
  In juli 2020 nam hij de cd “Organ Colours” op in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Op deze cd werken van o.a. Bach, Mendelssohn, Vierne en Reger

  Aanvang: 15.30 uur
  Toegang: vrije gift
  Info: www.keldermansconcerten.nl