Home Herdenking vier eeuwen hervormd Stavenisse

  Herdenking vier eeuwen hervormd Stavenisse

  387
  0
  Datum: zaterdag, 9 november 2019
  Tijd: 00:00 - 00:00
  Locatie: hervormde kerk in Stavenisse

  De hervormde gemeente Stavenisse is vier eeuwen geleden, tijdens het Twaalfjarig Bestand, gesticht. Om dit feit niet ongemerkt voorbij te laten gaan wordt 9 november a.s. een feestelijke bijeenkomst gehouden in de hervormde kerk in Stavenisse.
  Aanvang 15.00 uur.

  Prof. dr. W. Verboom, emeritus hoogleraar te Harderwijk, hoopt een toespraak te houden met als titel: ‘De dorpskerk: kerk voor het dorp’. Daarnaast is er een meditatie, samenzang en een muzikale bijdrage van het mannenensemble ‘Con Anima’ o.l.v. Jan Wesdorp. Ook wordt het voor deze gelegenheid samengestelde boek ‘Hij blijft getrouw. Momenten uit vier eeuwen hervormd Stavenisse’ gepresenteerd. Behalve momenten uit de geschiedenis bevat het boek impressies van de elf predikanten die de hervormde gemeente van Stavenisse sinds 1953 gediend hebben. Na afloop van de bijeenkomst is het boek voor € 14,50 te koop. De algehele leiding is in handen van plaatselijk predikant ds. M.A. Post en organist is dhr. Koos van der Slikke.

  Na de bijeenkomst is er gelegenheid voor onderlinge ontmoeting, waarbij ook een groot aantal oud-predikanten bij aanwezig hopen te zijn.
  Er wordt een collecte gehouden ten bate van de restauratie van de kerk.
  Iedereen is van harte welkom.

  De kerk is vanaf 14.30 uur open.