Home Harpconcert in Oude Stadhuis Tholen

  Harpconcert in Oude Stadhuis Tholen

  40
  0
  Datum: zaterdag, 16 juli 2022
  Tijd: 15:30 - 17:30
  Locatie: Oude Stadhuis Tholen
  Agenda

  Annemieke IJzerman zal zaterdag 16 juli in het Stadhuisconcert van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten de hal van het Oude Stadhuis vullen met de warme klanken van de harp.
  Naast werken die origineel voor de harp zijn geschreven, speelt zij eveneens bewerkingen van pianomuziek van o.a. Claude Debussy.

  “Arpeggio” is een term die in de muziek wordt gebruikt om aan te geven dat de noten van een akkoord niet gelijktijdig, maar snel na elkaar gespeeld moeten worden. Het resultaat is een klankveld dat voelt als een warme regen van noten.

  Letterlijk betekent het woord ‘arpeggio’ harpachtig, zoals op een harp gespeeld zou worden; arpe is het Italiaanse woord voor harp.

  In dit programma regent het arpeggio’s. Veel componisten begrepen dat deze manier van akkoorden spelen buitengewoon fijn en natuurlijk klinkt op een harp. Maar ook in figuurlijke zin valt er iets te ontdekken, want wat verstaan we onder ‘harpachtig’? Een geheel andere en tevens spannende opvatting daarvan horen we in de stukken van Manneke en Henson- Conant.

  Annemieke IJzerman studeerde harp bij Erika Waardenburg aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze vervolgde haar harpstudie bij Fabrice Pierre aan het CNSMD in Lyon in Frankrijk. Ze won diverse prijz op verschillende nationale en internationale concoursen. Als bevlogen muzikante is Annemieke regelmatig te horen in kamermuziekconcerten met haar ensembles – o.a. Het Utrechts Harp Trio, Trio Bardac, Duo23, Atmos3 – en in solorecitals waarbij ze de harp als veelzijdig en kleurrijk instrument laat horen. Onlangs maakte zij de kindermuziekvertelling “Sprookjesmuziek” waarin ze vertelt en speelt. Verder is zij een veelgevraagd gast-harpiste in o.a. het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Philharmonie Zuidnederland, het Doelen Ensemble en het Orchestre Philharmonique de Luxembourg. Haar liefde voor muziek en voor de harp in het bijzonder geeft zij met veel enthousiasme door aan haar leerlingen in Utrecht en Amersfoort.
  Aanvang 15.30 uur
  Toegang: vrije gift