Harpconcert in Oude Stadhuis Tholen

Datum: zaterdag, 21 juli 2018

Tijd: Aanvang: 15:30 uur

Locatie: Oude Stadhuis Tholen

Het Stadhuisconcert in Tholen van zaterdag 21 juli wordt gegeven door harpiste Minou den Hals.

In het Oude Stadhuis speelt zij om 15.30 uur op uitnodiging van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten een uiterst gevarieerd programma. Er wordt een keuze gemaakt uit het klassieke repertoire voor de harp, de hedendaagse muziek daarbij inbegrepen.

Minou den Hals gaf het programma de titel “een romantische zomer” mee. Zij speelt werken van o.a. Claude Debussy, Alphonse Hasselmans en Astor Piazzolla.

Minou den Hals (1991) heeft aan het Rotterdamse Conservatorium Codarts gestudeerd waarbij ze een speciale jazz minor heeft gevolgd waardoor ze kan improviseren met ritmes op de harp.

Haar repertoire is heel uiteenlopend en zeer gevarieerd, want naast klassiek speelt Minou ook jazz, modern, tango, en Zuid-Amerikaanse muziek. Ze heeft heeft diverse harpcursussen en masterclasses gevolgd, waaronder een Zuid-Amerikaanse harpcursus bij Alfredo Rolando Ortiz, een klassieke masterclass bij Isabella Perez, masterclasses bij Edmar Castaneda en Petra van der Heide en jazz harpcursussen bij Park Stickney en Rosetty de Ruiter. Tevens heeft zij bij verschillende concoursen diverse prijzen gewonnen.

Aansluitend zal gastbeiaardier Serafima Yavarouskaya, zoals gebruikelijk eveneens op uitnodiging van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten, het carillon van het Stadhuistorentje bespelen, waar de concertbezoekers in de onlangs opnieuw aangelegde fraaie Stadhuistuin naar kunnen luisteren.

De gehele serie Stadhuisconcerten is te vinden op www.keldermansconcerten.nl