Grevelingenweek 2020. Elke dag een online excursie én activiteiten in het veld!

Start datum: zaterdag, 17 oktober 2020

Eind datum: zondag, 25 oktober 2020

Agenda

Voel de wind door je haren, het najaarszonnetje op je gezicht en laat je longen vullen met de zilte lucht. Van 17 t/m 25 oktober 2020 organiseren Staatsbosbeheer en IVN Natuureducatie de 8e editie van de Grevelingenweek. Dit jaar nemen we de bezoekers, naast een weekprogramma van coronaproof belevingsactiviteiten in het veld, ook elke dag online mee naar de unieke Grevelingen. Tijdens deze beleefweek staat het diverse karakter van dit grootste zoutwatermeer van Europa centraal. Kijk op www.grevelingenweek.nl voor alle activiteiten, nieuws en de online excursies.

Beleven in het veld

Er gaat natuurlijk niets boven het zelf ruiken, proeven en voelen van de Grevelingen. Tijdens de Grevelingenweek zijn er coronaproof belevingsactiviteiten rondom de Grevelingen. Het excursieprogramma is vergelijkbaar met voorgaande jaren. Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn er minder plekken beschikbaar per excursie óf kun je individueel op pad. Er zijn natuurvaartochten begeleidt door een boswachter of natuurgids, om de Grevelingen vanaf het water te ontdekken. Van sup-clinic tot krabben vangen, van creatief schrijfcafé tot strandjutten.

Roze Route

Roze Zondag is een begrip in de Grevelingenweek. Dit jaar dopen we dit om naar ‘Roze Route’ en kun je elke dag zelf op pad om meer te leren over de exotische vrienden op hoge poten. Van zondag 18 t/m 25 november kun je een speciaal gemaakte routekaart afhalen bij de receptie van camping De Grevelingen in Nieuwe Tonge (Battenoord) en op zoek naar de flamingo’s in de Grevelingen.

Dagelijks vanaf je bank op pad!

Via de website en social media worden er in de Grevelingenweek als dagelijkse rode draad filmpjes en vlogs gepresenteerd met de boswachters en natuurgidsen van IVN. Hou dagelijks de kanalen in de gaten voor een kijkje achter de schermen of op plaatsen waar je normaal niet komt en interessante natuurweetjes over De Grevelingen.

Webinar Getij Grevelingen

Het bijpraten over het project Getij Grevelingen is de laatste jaren een vast onderdeel van de Grevelingenweek. Dit jaar zal dat online gebeuren tijdens een webinar op donderdag 22 oktober om 19.30 uur. Onderdeel van het programma is een virtuele rondleiding in het Hydro Meteo Centrum (HMC) van Rijkswaterstaat.

Foto-challenge ‘Hoe beleef jij de Grevelingen?’

Het online karakter van deze editie Grevelinenweek wordt versterkt met een foto-challenge. De Grevelingen is een uniek natuur- en recreatiegebied. Deel de gehele week via Instagram jouw foto met typische beleefmoment of foto van de Grevelingen. Ondersteun deze foto met een quote of zin met de hastag #grevelingenweek en maak kans op een privé-excursie voor 2 personen met de boswachter Piet van Loon, natuurlijk in het gebeid van de Grevelingen. Daarnaast wordt je foto geëxposeerd op de website.