Gratis basiscursus internet bij Bieb in de buurt Oud-Vossemeer: Klik & Tik

Start datum: donderdag, 4 oktober 2018

Eind datum: donderdag, 1 november 2018

Tijd: van 12.30 uur tot 14.30 uur

Locatie: Bieb in de buurt Oud-Vossemeer

In de Bieb in de buurt Oud-Vossemeer wordt vanaf donderdag 4 oktober de gratis cursus ‘Klik en Tik, het internet op’ gegeven. Het programma is voor mensen die moeite hebben met computers en internet. Doel is om hen hiermee vertrouwd te maken. De cursus van vier lessen is laagdrempelig en houdt rekening met een laag taalniveau.

Onder bijstandsgerechtigden en ouderen zijn nogal wat mensen die niet goed overweg kunnen met computers. Daardoor is het voor hen moeilijker om een baan te vinden of zelfstandig te functioneren. Het programma ‘Klik en tik’ biedt mensen de kans om kennis te maken met de computer, internet en sociale media.

Interesse?
De cursusduur bestaat uit vier gratis lessen van 12.30 uur tot 14.30 uur, en start op donderdag 4 oktober en vervolgens 11, 25 oktober en 1 november 2018. De cursuslocatie is de Bieb in de buurt Oud-Vossemeer, Bou Kooijmanstraat 52A Oud-Vossemeer.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via het aanmeldformulier op onze website www.bibliotheekoosterschelde.nl. Voor vragen, neem contact op met: digitaal@bibliotheekoosterschelde.nl of bel naar 0113-562 626.

Cursus
Klik & Tik is een gratis oefenprogramma wat vanaf huis te volgen is. Er zijn drie delen en men kan instappen op het eigenniveau. Via filmpjes bekijken deelnemers de eenvoudige uitleg en daarna gaan ze aan de slag met praktische oefeningen. De ervaring leert dat de deelnemers graag begeleiding krijgen bij de oefeningen. Op gezette tijden kunnen ze door het jaar heen daarom bijde Bibliotheek terecht voor ondersteuning.