Gratis basiscursus internet bij Bibliotheek Sint Annaland: Klik & Tik

Datum: donderdag, 13 september 2018

Locatie: Bibliotheek Sint Annaland, Schoolstraat 34

In de Bibliotheek Sint Annaland wordt op donderdag 13 september de gratis cursus ‘Klik en Tik, het internet op’ gegeven. Het programma is voor mensen die moeite hebben met computers en internet. Doel is om hen hiermee vertrouwd te maken. De cursus van vier lessen is laagdrempelig en houdt rekening met een laag taalniveau.

Onder bijstandsgerechtigden en ouderen zijn nogal wat mensen die niet goed overweg kunnen met computers. Daardoor is het voor hen moeilijker om een baan te vinden of zelfstandig te functioneren. Het programma ‘Klik en tik’ biedt mensen de kans om kennis te maken met de computer, internet en sociale media.

Interesse?
Bibliotheek Sint Annaland: de cursusduur bestaat uit vier gratis lessen van 15.00 uur tot 17.00 uur, en start op donderdag 13 september en vervolgens20, 27 september en 4 oktober 2018. De cursuslocatie is Bibliotheek Sint Annaland, Schoolstraat 34.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via het aanmeldformulier op de website www.bibliotheekoosterschelde.nl. Voor vragen, neem contact op met: digitaal@bibliotheekoosterschelde.nl of bel naar 0113-562 626.

Cursus
Klik & Tik is een gratis oefenprogramma wat vanaf huis te volgen is. Er zijn drie delen en men kan instappen op het eigenniveau. Via filmpjes bekijken deelnemers de eenvoudige uitleg en daarna gaan ze aan de slag met praktische oefeningen. De ervaring leert dat de deelnemers graag begeleiding krijgen bij de oefeningen. Op gezette tijden kunnen ze door het jaar heen daarom bij de Bibliotheek terecht voor ondersteuning.