Home Grasduinen over het eiland Tholen

  Grasduinen over het eiland Tholen

  378
  0
  Datum: woensdag, 23 oktober 2019
  Tijd: 00:00 - 00:00
  Locatie: Oudelandsestraat 11, Tholen

  Grasduinen betekent voor Piet Quist: rondkijken zonder een vooropgezet plan en zonder specifiek doel maar ook weer niet onverschillig of vrijblijvend; wat je ook doet, je steekt er altijd iets van op. Wat je al ‘grasduinend’ hebt opgepikt, besef je pas later. Het krijgt betekenis, wordt daarmee kennis en krijgt waarde. Je kunt er andere zaken aan koppelen of mee verklaren. Zo ervaart Piet dat zelf, nu hij zich bij de heemkundekring intensief bezighoudt met het verleden van de omgeving waarin hij is geboren, opgegroeid en altijd bleef wonen. Waar je als kind zonder nadenken aan voorbij liep, krijgt nu betekenis en wordt interessant. Je vindt antwoorden op vragen die je vroeger nooit hebt gesteld. Wat vroeger zo ‘gewoon’ was, lijkt nu bijzonder; herinneringen aan gewone dingen van vroeger kunnen van grote waarde zijn.

  Op deze avond probeert Piet samen met u en ondersteund door (oud) beeldmateriaal herinneringen aan en ervaringen op het eiland Tholen op te roepen en waar dat lukt samen te bezien in het licht van die tijd.

  Piet Quist was docent bouwtechniek aan de LTS te Sint-Maartensdijk, docent bouwkunde aan ROC Zeeland, auteur lesmateriaal voor de bouwkunde en ontwerper en ontwikkelaar van leermiddelen en examens voor bouw en infra. Thans is hij actief als stadsgids, bestuurslid heemkundekring ‘Stad en Lande van Tholen’, redacteur van hun jaarboekje en bestuurslid van het Cultuurplein Tholen.

  Datum: Woensdag 23 oktober 2019, 19.30 uur.
  Plaats: Oudelandsestraat 11, Tholen
  Door: Piet Quist
  Toegang: € 10,00, leden en donateurs € 7,50